PL: Lampard zaustavio “svoj” Čelsi

0

Žestoki dueli u derbiju kola: Branislav Ivanović i Fernandinjo
 

Vodeći gol za ’plavce’ postigao je džoker trenera Žozea Murinja, Nemac, Andre Širle u 71. minutu, ali je legendarni as Čelsija Frenk Lampard, koji je među "građane" stigao na pozajmicu iz Njujork Sitija, pet minuta pre konačnog sudijskog zvižduka doneo bod svom novom timu.

 

Domaći sastav je od 65. minuta igrao sa fudbalerom manje, pošto je Pablo Zabaleta zaradio drugi žuti karton posle grubog starta i na kraju je posle negativnog rezultata i već viđenog poraza uspeo da se vrati u život.

 

 

Šampion je bio bolji rival, imao je veći posed lopte i daleko veći broj udaraca ka golu Tiba Kurtoe, međutim, nije uspevao da "naplati" inicijativu. Čelsi je u drugom poluvremenu uspeo da se oslobodi pritiska, i iskoristi igrača više, ali ne koliko je kogao. Dijego Kosta je imao odličnu priliku da u finišu otkloni sve dileme oko pobednika, međutim, pogodio je stativu gola Džoa Harta i ostavio rivala u trci.

 

Trojica Srba našla su se u startnim postavama, Aleksandar Kolarov u redovima domaćina, odnosno, Branislav Ivanović i Nemanja Matić među igračima gostiju. Kolarov je u 77. minutu napustio igru, umesto njega je na teren ušao Lampard i ispostavilo se da je strateg "građana" Maurisio Pelegrini povukao odličan potez.

 

Čelsi je posle četiri vezane pobede zaustavljen, ali je ostao na liderskoj poziciji na tabeli sa 13 bodova, dok je Mančester Siti na šestom mestu sa osam bodova.

 

SASTAVI TIMOVA:

MANČESTER SITI: Hart, Zabaleta, Kolarov (Lamopard ’78), Kompani, Mangala – Milner, Silva, Ture, Fernandinjo (Navas ’73) – Aguero, Džeko.
ČELSI: Kurtoa, Ivanović, Aspilikueta, Kejhil, Teri – Ramireš (Širle ’63), Matić – Vilijan (Mikel ’63), Azar, Fabregas – Kosta (Drogba ’86).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here