Švajcarski teniser Sten Vavrinka otkrio je medijima da je imao jako loš pristup meču sa Novakom Đokovićem na finalu US opena 2016.

– Imao sam 31 godinu, mislio sam da bi mi to mogla biti poslednja šansa za Gren slem titulu.

– Na treningu pred finale nije išlo kako treba, bilo je jako vetrovito, bio sam nervozan i neraspoložen. Pet minuta pre ulaska u kompleks, odjednom sam se osetio loše, ekstremno nervozno. Počeo sam da plačem, čak sam malo i povratio – kaže Vavrinka i dodaje:

– Moj trener Magnus Norman je došao da razgovara sa mnom i pribrao sam se pre nego što smo se našli sa Novakom Đokovićem u hodniku pre izlaska na teren. I dalje se nisam osećao dobro. Novak je u prvom setu vodio 4:1 i imao brejk loptu, osvojio sam taj gem i onda sam odlučio da sebe umorim fizički kako bih se rešio stresa – produžavao sam razmene, čak i ako je to značilo da ih gubim – rekao je Vavrinka.

Epilog je na kraju bio da je uspeo da preokrene meč i pobedi.

– Počeo sam da trčim desno-levo, malo-pomalo umor je nadvladao mozak i morao sam da se fokusiram na fizičko stanje i na tenis. Stres je nastao. Nisam tada znao da li ću pobediti, ali znao sam da ću se boriti do kraja. I pobedio sam – zaključio je Švajcarac, koji je pobedio sa 3:1 ( 6:7, 6:4, 7:5, 6:3).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here