Platini izazvao Savićevića

0

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA), Francuz Mišel Platini, sa osmehom je prihvatio izazov Roberta Bađa, nekadašnjeg italijanskog fudbalskog asa i pridružio se globalnoj humanitarnoj akciji za promovisanje svesti o amiotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS) i podsticanju donacija koje će pomoći naučno-istraživački rad u cilju pronalaženja leka za ovu bolest.
Pre nego što je u Monaku simbolično poliven kofom punom vode i leda, prvi čovek evropske kuće fudbala obećao je da će UEFA uplatiti donaciju, a zatim je, prema pravilima, nominovao trojicu od kojih se očekuje da nastave niz.
Platini je jedan izazov uputio nekadašnjem fudbaleru Crvene zvezde i aktuelnom predsedniku FS Crne Gore, Dejanu Savićeviću. Pored fudbalskog "Genija" izazov je dobio i njegov bivši saigrač iz reprezentacije Jugoslavije i sadašnji predsednik FS Hrvatske, Davor Šuker, kao i legendarni poljski fudbaler, Zbignjev Bonjek, koji je danas na čelu Fudbalskog saveza ove zemlje.
Zahvaljujući ovoj neobičnoj akciji, do sada je prikupljeno 17 miliona evra u fond za istraživanje ALS.

Nije rival Blateru
Mišel Platini je dan kasnije saopštio da se neće kandidovati za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA) da zameni 78-godišnjeg Švajcarca Sepa Blatera, već je istakao da će se u martu treći put kandidovati za predsednika UEFA.
– Znam da su neki od vas očekivali da napadnem FIFA, ali to nije moj cilj. Naravno da želimo da FIFA radi bolje, transparentnije, sa više solidarnosti i poštovanja prema onima koji vole fudbal – rekao je Platini u Monaku.
Blater, koji predvodi FIFA od 1998. godine, nedavno je rekao da će se povući sledeće godine, kada mu istekne mandat, ali je ipak odlučio da se ponovo kandiduje.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here