”Plejstejšn 4” neće imati ”Cell” – ov procesor

0

Ranije je objavljeno da su stručnjaci "Sonija" pokušali da za ove potrebe prilagode procesor "Intel Larrabee" u kombinaciji sa modifikovanom verzijom "Cell", ali nisu bili zadovoljni postignutom snagom. "Intel" je sem toga nedavno objavio da će "Larrabee", čija se pojava očekuje 2010. godine, služiti samo kao platforma za usavršavanje softvera.

Procesor "Cell" koji kontroliše rad "PlejStejšn 3" proizvodi zajednička firma "Soni"; IBM i "Tošiba" od 2005. godine, posle četvorogodišnjih usavršavanja. "Cell" se koristi u superkompjuterima, među kojima je i IBM Roadruner. Klasteri iz PlejStejšn 3 se koriste i kao alternativa skupih ’’blade-servera’’.

Konzole za igrice sledeće generacije aktivno usavršavaju i "Nintendo" i "Majkrsoft", piše japanski list, precizirajući da će se na tržištu pojaviti za oko dve godine.

Kupcima će se kako prognozira "PC Watch Impress" već 2012. godine ponuditi nova verzija Wi i HD. Krajem 2013. godine moguća je pojava PS4 i nove generacije konzole porodice Xbox.

Bez obzira na to što će se PlejStejšn 3 i Xbox 360 proizvoditi do 2014-2015. godne, to ne znači da će kompanije kočiti plasman konzola sledeće generacije, procenjuje izdanje "Tom’s Guide".

Uostalom, pojavi novih verzija kućnih konzola za igrice prethodiće obnavljanje linije prenosnih uređaja, kao što su PSP i DS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here