Vesti
Za srećnije detinjstvo: Sava, Davor i Dijana

Samohranu majku Vuku Barbu (43) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje dece mnogo je obradovalo 150 evra koje im je poslao Velibor Miletić iz Holandije.

– Hvala puno gospodinu Miletiću za ovu pomoć. Od srca smo mu zahvalni i deca i ja. Ovako plemenit čovek zaslužuje samo dobro u životu i da ga sreća stalno prati – zahvalna je Vuka Barbu.

Novac je odmah iskoristila da osmogodišnjeg Savu, kome je još kao bebi odstranjen tumor na mozgu, odvede na lekarski pregled u Beograd, a potom kupi hranu za decu jer pored malenog Save ima i 13-godišnjeg Davora i Dijanu. Njena deca će, kaže, zahvaljujući plemenitom donatoru, imati novogodišnji ručak.

Najmlađi sin je, prema rečima Vuke Barbu, njena najveća briga.

– Strahovala sam jer Savi nije bilo dobro. Imao je epileptične napade, pa se znalo čim je stigao novac, pravac kod doktora i on me je malo umirio po pitanju zdravlja mog dečaka – priča ona.

Nije, kaže, uspela da nabavi ogrev ni lekove za sebe jer su mnogo skupi.

– Samo za te lekove mi treba oko 80 evra, a mnogo veći problem je što smo bez ogreva. Nadam se da će biti još dobrih ljudi kao gospodin iz Holandije, pa da bar kupim bar nešto drva da se deca ne smrzavaju tokom zime – priča ova žena kojoj su čitaoci “Vesti” svojevremeno obezbedili krov nad glavom.

Na tome im je neizmerno zahvalna, ali problema i dalje ima.

– Sama sam sa decom i nije lako, a nemam kome da se obratim osim tim divnim ljudima u dijaspori koji su uvek imali razumevanja za nas. Mnogo puta su nas spasli – rekla je Vuka Barbu.

Objašnjava da kada je u kući bolesno dete, nevoljama nikad kraja.

– Nije lako moliti za pomoć, ali upravo zbog dece, budete prinuđeni na takav korak – objasnila je samohrana majka.

Čitaoci “Vesti” koji žele da pomognu Vuki Barbu mogu stupiti u kontakt sa njom putem telefona +381 60 300 64 02. Pomoć iz Srbije mogu uputiti na njen račun u Direktnoj banci: 150-5501001921999-58, a adresa je Svetozara Markovića, Mramorak.