Kosovo online
Andrej Plenković u Jasenovcu

Premijer Hrvatske Andrej Plenković poručio je na ceremoniji povodom 79. godišnjice proboja logoraša iz koncentracionog logora u Jasenovcu da je od suštinske važnosti da se politika sećanja na najstrašnije zločine ugradi u hrvatski obrazovni sistem.

Hrvatski državni vrh odao je poštu žrtvama ustaškog logora Jasenovac, kolonom sećanja od Memorijalnog muzeja do spomenika Kameni cvet, kod kojeg su, umesto venaca, položili po jedan cvet.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je rekao da je od suštinske važnosti da se politika sećanja na najstrašnije zločine ugradi u hrvatski obrazovni sistem – “gde svi mladi na vreme dobiju pravu i istinitu informaciju, kako bi mogli pravovremeno da formiraju stavove ubuduće”.

– Ponovo smo ovde u Jasenovcu, na 79. godišnjicu proboja iz ustaškog logora. Još jednom smo došli da osudimo totalitarni sistem, najgore zločine počinjene tokom Drugog svetskog rata, da odamo poštu žrtvama, svima onima koji su nevino stradali ovde, ali i u drugim logorima tokom Drugog svetskog rata – rekao je premijer Hrvatske.

Komemoracija se održava u znak sećanja na 22. april 1945. godine, kada su logoraši iz zloglasnog ustaškog logora Jasenovac pokušali u očajničkom jurišu na stražare da se dokopaju slobode, ali je u tome uspelo samo 169 od njih 1.073.

Osim premijera Hrvatske poštovanje šrtvama su odali i predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predstavnici nacionalnih manjina, antifašisti i preživeli zaroblјenici logora.

Ustaški logor Jasenovac bio je najveći koncentracioni logor po broju zatočenika i stradalih na području Nezavisne države Hrvatske.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U BRICS! ZIVELA BRICS! ZIVELA RUSSIA! ZIVELA SRBIJA, BRICS SRBIJA, ZIVELA UNIJA BRICS SA SRBIJOM U NJOJ. BRICS SRBIJA, KONACNO SVOJA NA SVOME MEDU SVOJIMA.
    ONI KOJI NE VOLE ISTOK TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO STO CE ZAPAD PODRZATI MENJAJUCI RUBLJE I JUANE U EVRE I DOLLARA I TRAZITI POSAO U AMERICI I EU I NARAVNO U ALBANIJI. A SVE OSTALO LOSE ISTOKU, MENJATI ZA BOLJE ZAPADNO. I SRBIJA JE NAJBOLJE DA OSTANE NA DINAR. STO CE SE U BUDUCNOSTI SIGURNO I DOGODIGI.

  3. SRBIJA JE NA ZAPADU U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here