Plivam za zemlju koju volim

0

Dvostruki evropski šampion u plivanju Velimir Stjepanović izjavio je da nikada nije imao dilemu za koju će se zemlju takmičiti. Stjepanović je rođen u Dubaiju, a njegovi roditelji su iz okoline Bijeljine. Međutim, od početka karijere brani boje Srbije.
– Oduvek sam znao da ću plivati samo za Srbiju, za zemlju koju volim. Samo jednom su me to pitali i nikada više. Srbin sam i to je bilo presudno da odbijem i ponudu Emirata. Ne razmišljam o materijalnoj strani te odluke! Jednostavno, volim da se takmičim pod srpskom zastavom, a PSS mi zaista pomaže koliko može. Do moje 14. godine sve su finansirali roditelji, sada je i Savez uključen i ja sam zahvalan na tome – istakao je Stjepanović.
Odgovarajući na pitanje da li razmišlja o povratku u Srbiju po završetku karijere, rekao je da je takav scenario malo verovatan:
– Iskreno, ne bih se vraćao. Posebno kada vidim kako je Čavić prošao sa školom plivanja. I moja devojka je iz Južne Afrike i eventualna selidba bi tražila ozbiljno prilagođavanje ovdašnjim uslovima. Dolaziću svake godine, ali ne verujem da ću živeti u Beogradu.
Stjepanović je zaključio da su sva takmičenja na kojima sada učestvuje zapravo pripreme za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. i da je na velikim takmičenjima najvažnije da uđe u finale:
– Tada uvek idem na prvo mesto bez obzira na to ko pliva pored mene. Uostalom, Biderman je svetski rekorder na 200 slobodno, Anjel svetski i olimpijski šampion, ali to me nije mnogo zanimalo. Mislim da imam odlične šanse za medalju na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Ako me pitate za boju, zaista nemam pojma. Isto važi i za Igre u Riju. Kad uđem u finale, plivam za zlato!

 

I vaterpolo nade
u borbi za zlato

Juniorska vaterpolo reprezentacija Srbije do 19 godina plasirala se u finale EP u Tbilisiju savladavši u polufinalu Hrvatsku sa 10:5 (3:0, 2:1, 2:1, 3:3). U borbi za zlatnu medalju Srbija će igrati protiv Mađarske, koja je pogotkom tri sekunde pre kraja drugog polufinala savladala Italiju sa 9:8.
Izabranici selektora Vladimira Vujasinovića od početka su nametnuli pravi ritam i kvalitet je došao do izražaja. Kada su srpski juniori poveli sa 5:1 i 7:2 bilo je jasno da je medalja osigurana, pa su rutinski sačuvali prednost. Golove su postigli Stojanović i Subotić po 3, Jakšić 2, Gogov i Manojlović po jedan.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here