Selekcija s kojom će se Srbija kao gost sastati 26. marta u polufinalu C klase Lige nacija postigla gol i na Malti, u poslednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

To je 14. utakmica uzastopce u kojoj Norvežani postižu bar jedan pogodak. Bolji nisu bili još od razdoblja 1950-53, kada su protivniku najmanje jednom zatresli mrežu na 20 mečeva uzastopno. Gol su dali u svih deset utakmica u kvalifikacijama, a pre toga i u poslednje četiri u Ligi nacija. Poslednji put to im nije pošlo za rukom kada su kao gosti Bugarske izgubili u Sofiji s 1:0.

Norveška, kao i naša reprezentacija, nije uspela da se domogne “Evra 2020” kroz kvalifikacije, ali imaćemo i oni i mi još jednu šansu, a drugu, finalnu, dobiće za 31. mart uspešniji iz međusobnog duela na skandinavskom tlu. Obe selekcije su među četiri pobednika u grupama C klase novog takmičenja UEFA. To je i Škotska, a i Finska, koja je jedina uspela u kvalifikacijama pa neće igrati na završnom turniru, ali hoće na Evropskom prvenstvu, prvi put u svojoj istoriji.

 

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here