Printscreen: Twitter/@UEFA
UEFA

Evropska kuća fudbala (UEFA) je na zvaničnom Tviter nalogu objavila promo materijal za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine, a kada je reč o ovim prostorima, Kosovo je predstavljeno kao deo Srbije.

Ovogoa puta, UEFA je postavila stvari onako kako bi morale da budu, pa tako Kosovo nije označeno kao zasebna država članica UEFA i samostalna država već kao deo Srbije.

Između država postoji linija razgraničenja dok sa Kosovom to nije slučaj, iako se čini kao da jeste zbog crvenih krugova nasuprot belim i crvenim linijama na plavoj površini Srbije. T

Ovaj video je objavljen u utorak uveče, kao deo većeg promo sadržaja za Euro i u okviuru kojeg je prikazano 55 članica UEFA koje su obojene u boje svoje zastave.

– Ponesi svoje boje – glasi parola ovog klipa.

Zanimljiva se i rasprava povela ispod klipa, pa je tako na pitanje jednog twiter korisnika “gde je Kosovo”, stigao odgovor – “tamo gde bi i trebalo da bude, u Srbiji”. Videćemo da li će takozvana država Kosovo, te takozvani fudbalski savez imati primedbe na ovaj Uefin sadržaj.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here