Pobeda FMP u Evročelendž kupu

0

Već u prvom poluvremenu ekipa iz Železnika vodila je sa dvadesetak poena razlike i bilo je jasan rezultatski epilog meča. Gosti su u drugom poluvremenu prepolovili zaostatak, ali je deficit sa poluvremena bio prevelik i na kraju je pobedu odneo domaća ekipa FMP.

 

Najefikasniji u redovima srpskog tima bio je Nemanja Protić sa 19 poena, Mladen Jeremić i Miroslav Raduljica ubacili su po 15, dok je Samardžiski postigao 13 uz 11 skokova. Kod gostiju, najbolji je bio Aleksandar Sagelke sa 18 poena, dok je Daren Fen dodao 16.

 

Trener FMP Vlade Đurović rekao je da je nezadovoljan trijumfom nad Artlandom, pošto je njegov tim u tom meču ispustio veliku prednost.

 

"Imali smo veliku šansu da pobedimo sa više od 20 poena razlike, jer smo posle prve četvrtine vodili sa 33:13. Međutim, u trećoj četvrtini smo potpuno pali i do kraja meča smo se borili za goli život. Nisam zadovoljan rezultatom, pogotovo što smo dobro igrali u prvom delu, ali smo sve to pokvarili u drugom poluvremenu. Ova pobeda je gorka radost. Propustili smo priliku da ih razbijemo. Radetić je u padu forme, a Stefanović ima psihološku barijeru, jer želi da dokaže da je pravo pojačanje. On je iskusan igrač i to mu ne treba", ocenio je Vlade Đurović posle meča.

 

FMP će u narednom, drugom kolu gostovati Zagrebu. Taj meč biće odigran 2. februara od 18,00 časova.

 

Grupa I
Getingen – AEL 92:59
Ajfel Tauers – Krasnije 20,00 (čevrtak)

 

Grupa J
FMP – Artland 86:80
Lijež – Zagreb 79:82

 

Grupa K
Apoel – Skavolini 70:76
Budućnost – Šalon 76:79

 

Grupa L
Banvit – Antverpen 80:88
Krasnojarsk – Roan 75:70

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here