Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na prijemu srpske delegacije u UN u Njujorku, na kojem je bilo 125 predstavnika iz celog sveta, izjavio da je Srbija kao osnivač UN bila posvećena Povelji ove svetske organizacije i veruje da su to glavni principi sveta sutrašnjice.

– Kada neko kaže da treba manje UN, kažemo treba nam veća uloga UN. To je jedini način da povratimo stabilnost i mir u svetu. Ko prekrši međunarodni poredak, to kažemo i ko god je žrtva, na njegovoj smo strani – rekao je Vučić.

Veruje da će se nastaviti proces dijaloga sa Prištinom i da će EU uspeti da nametne garantovano 11 godina, što su tri strane potpisale, sporazum iz 2013. i najvažniji preduslov, formiranje ZSO. Nada se da će to ostati preduslov za članstvo Prištine u Savetu Evrope.

– Zahvaljujući vašim glasovima, pobedili smo za EXPO 2027 i pozivam vas u Beograd da učestvujete na ovoj izložbi. Verujemo da takav duh, sa novim idejama i energijom mladosti, može da donese dobre rezultate – naveo je i ponovio da je Srbija na putu EU i smatra da je u prethodnom periodu ostvarila dobre rezultate u stopi rasta i životnom standardu.

Vučić se obratio i putem video-snimka na Instagramu, gde je istakao da će se Srbija boriti u UN da zaštiti nacionalne interese i pokazati celom svetu kako ih štiti. Naveo je da je jednu stvar obećao pre polaska u Njujork.

– To je da ćemo se boriti do poslednjeg trenutka, bez obzira na sve lične i druge rizike. Hoću da se zahvalim svima koji su radili i spremali sednicu SB UN, pomogli mi da se suprotstavim nečemu što je izgledalo kao nameštaljka, kao političko pozorište – poručio je Vučić.

Zahvalio je svim ljudima u Srbiji koji su, kako je istakao, verovali u svoju zemlju, rukovodstvu koje zna da će Srbija na kraju pobediti.

– Naša borba nikada neće prestati. Hvala ljudima na ogromnoj podršci i ljubavi koju pokazuju prema našoj Srbiji. Pobediće Srbija! – naveo je on.

Teško vreme

Predsednik je u video-snimku rekao da je pred Srbijom teško vreme.

– I da izgubimo formalno, siguran sam da će biti uz neveliku razliku i da ćemo pokazati svetu kako se štite nacionalni i državni interesi naše zemlje. Hvala svima za pažnju, za ljubav prema Srbiji – naveo je i istakao da je srećan sam zbog toga što se Srbija borila.

1 COMMENT

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here