Pobegle u Siriju, sad im dosta džihada?

0

Jedna od tinejdžerki želi da se vrati kući: Dosta joj je užasa u Siriji
 

Zvaničnici bezbednosnih službi rekli su austrijskim medijima da su devojke uspele da kontaktiraju porodice i da jedna od njih želi da se vrati kući. Devojke su u aprilu otišle iz Austrije da se pridruže "Islamskoj državi".

 

Vrlo malo informacija je poznato o njima, osim da je u vreme odlaska jednaod njih imala 16 a druga 14 godina. Prema pojedinim izveštajima, obe su se po dolasku u Siriju udale za čečenske džihadiste i zatrudnele.

 

Po odlasku u Siriju, ostavile su poruke u kojima od roditelja traže da ih ne traže jer su otišle da služe Alahu i da će za njega i umreti.

 

Pročitajte još:

* Tinejdžerke iz BiH novo lice džihada

* Poziv Muslimankama da rađaju i odgajaju mudžahedine

* Šokantno: Bosanske tinejdžerke pobegle da se bore u Siriji

* Bosanci iz Beča u džihad: Vrbuju ih tinejdžerke

Od njihovog odlaska, na internetu su objavljivane njihove fotografije na kojima su u nikabima naoružane "kalašnjikovima". Međutim, austrijska policija tvrdi da su kontrolu nad njihovim profilima na društvenim mrežama preuzeli i koristili džihadisti.

 

Interpol je u aprilu, po nestanku devojaka, objavio njihove fotografije. Roditelji obe devojke bezuspešno su pokušavali da uspostave kontakt i prema nepotvrđenim informacijama u tome su uspeli.

 

Za devojke se veruje da se trenutno nalaze u Raki na severu Sirije. Prema pisanju austrijskog dnevnika "Esterajh", Kešinovićka želi da se vrati kući, jer joj je "dosta užasa u Siriji".

 

List, za koji je poznato da je u bliskom kontaktu sa bezbednosnim službama i roditeljima devojaka, ističe da je "smrt uvek u neposrednoj blizini devojaka".

 

U proteklih nekoliko dana jedna žena je uspela da pobegne od džihadista iz Sirije u Tursku, ali Selimovićka, navodno "još nije spremna da se vrati".

 

List ističe da će one, čak i da se odluče da se vrate u Austriju, teško uspeti u svojoj nameri austrijskog zakona koji im to onemogućava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here