Pobijena porodica vođe Hamasa

0

Supruga i dete vođe Hamasa, Muhameda Deifa, su navodno među 11 ubijenih ljudi u obnovljenim izraelskim udarima na pojas Gaze. Jedan zvaničnik Hamasa u Kairu rekao je da je izraelska vojska ciljala Deifa i za sada se ne zna da li je on preživeo udar. Jedan od lidera Hamasa Musa Abu Marzuk, koji živi u izgnanstvu, potvrdio je da su žrtve bile žena i kćerka.
Deif je optužen da je naređivao bombaške samoubilačke napade na Izrael pre nekoliko godina i preživeo je više pokušaja atentata, u kojima je bio teško ranjen.
Izraelski ministar unutrašnjih poslova Gideon Sar izjavio je za vojni radio da je Deif legitimna meta i da valja iskoristiti mogućnost da se likvidira ako se ukaže.
Vojno krilo Hamasa Brigade Izadin al Kasam istaklo je da je Izrael "otvorio vrata pakla" i da će platiti visoku cenu.
Izrael je saopštio da je oko 50 raketa ispaljeno preko granice iz pojasa Gaze u utorak i da je raketiranje juče nastavljeno sa još 20 raketa.
Sukob između izraelske vojske i palestinskih militanata obnovljen je nekoliko sati pre isteka privremnog prekida vatre (u ponoć, na prelazu iz utorka u sredu). Zbog toga su prekinuti pregovori vođeni u glavnom egipatskom gradu u cilju da se uspostavi trajnije zatišje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here