Fudbalski klub Napoli poručio je igračima da će zaštiti svoja prava pošto su oni ignorisali naređenja uprave i napustili karantin, što su italijanski mediji nazvali vidom pobune.

 

Igrači Napolija su posle remija sa Salcburgom u Ligi šampiona u utorak uveče otišli kućama, umesto u hotel u Kaster Volturnu, gde je trebalo da provedu nedelju dana po naređenju predsednika Aurelija de Laurentisa.

– Klub objavljuje da će, s obzirom na ponašanje fudbalera prvog tima u utorak juveče, nastaviti da štiti svoja ekonomska, finansijska i disciplinska prava, kao i imidž u svim nadležnim institucijama – stoji u saopštenju Napolija.

U saopštenju se ne navodi da li će igrači biti kažnjeni ili će možda protiv njih biti pokrenuta tužba, ali se ističe da će odluku o nastavku karantina doneti trener Karlo Ančeloti, kao i da su zabranjene bilo kakve izjave medijima. Italijanski stručnjak je, inače, pre nekoliko dana rekao da nije saglasan sa uvođenjem karantina.

De Laurentis je naredio uvođenje karantina posle poraza od Rome 2:1 prošle subote, posle čega je Napoli pao na sedmo mesto u Seriji A. Tom prilikom je istakao da se na takav korak odlučio da bi se igrači bolje upoznali i da to nije vid kazne.

Napoli je u poslednjih pet utakmica u Seriji A upisao jedan trijumf, a problemi su se nastavili remijem sa Salcburgom, iako italijanski klub posle četiri kola Lige šampiona ima osam bodova. Ančeloti posle utakmice sa ‚Bikovima‘ nije prisustvovao konferenciji za medije, što je samo pojačalo spekulacije o nesuglasicama sa upravom.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime