Počelo je jako: Eliminisan šampion Dejvis kupa!

0
EPA-EFE/Jorge Zapata
Hari Heliovara

Dejvis kup reprezentacija Kanade doputovala je u Malagu u nameri da odbrani titulu iz Madrida 2022, ali će se prva spakovati i napustiti Španiju.

Razlog su hrabri i borbeni teniseri Finske, koji su znali kako da iskoriste izostanak dvojice najboljih kanadskih tenisera Feliksa Ože-Alijasima i Denisa Šapovalova.

Nakon što je duel četvrtfinala na otvaranju finalnog turnira otišao u „majstoricu“, Finci su znali da imaju šansu.

Iskoristili su je: Aleksis Galarno/Vasek Pospišil – Hari Heliovara/Oto Virtanen 5:7, 3:6.

Finci će se (videćemo da li sa ili bez povređenog Emila Rusuvuorija, koji danas nije igrao zbog povrede ramena) u polufinalu sastati sa boljim iz duela češke i australijske reprezentacije.

Povratnik među reprezentativce posle pet godina odsustva, Miloš Raonić, nastupio je kao „prvi reket“ u odsustvu Ože-Alijasima (koji je doputovao u Malagu i trebalo je da nastupi) i Šapovalova. Rođeni Podgoričanin odigrao je odličan meč i doveo branioca titule u vođstvo od 1:0, ali tada je na scenu stupio Virtanen i, prvo u singlu, a potom i dublu inicirao veliki preokret debitanata na finalnim turnirima Dejvis kupa.

Vrhunski dubl igrač Vasek Pospišil i Aleksis Galarno bili su pošteno nadigrani u Malagi večeras, iako su posle gubitka servis gema za vođstvo Finske od 1:3 u prvom setu na kratko uspeli da vrate „egal“. Izjednačili su na 4:4, ali kada je drugi put trebalo da serviraju za „spas“ prvog seta… popustili su.

Finski tandem iskoristio je drugu brejk i set loptu za vođstvo od 0:1, koje je potom sigurnom igrom pretočeno u plasman među četiri najbolje reprezentacije sveta.

Nakon što su u drugom gemu drugog seta spasili šest brejk lopti za 0:2 u korist Finske, kanadski duo imao je jednu, poslednju priliku pri rezultatu 2:2, ali je Virtanen tada pronašao servis, a Finci prolaz dalje.

Pri rezultatu 3:4, kanadski tim osvojio je poen na svoj servis – poslednji u prvom četvrfinalu finalnog turnira.

Finska je osvojila 12 od poslednjih 13 poena u ovom duelu pa će se u petak vratiti na teren u borbi za veliko finale. Videćemo protiv koga, Češke ili Australije.

Kanada – Finska 1:2

singl

(1) Miloš Raonić – (2) Patrik Kaukovalta 6:3, 7:5
(2) Gabrijel Dijalo – (1) Oto Virtanen 4:6, 5:7

dubl

Aleksis Galarno/Vasek Pospišil – Hari Heliovara/Oto Virtanen 5:7, 3:6

Rezultati četvrfinala:

Kanada – Finska 1:2
Češka Republika – Australija (sreda, 16.00)

Italija – Holandija (četvrtak, 10.00)
Srbija – Velika Britanija (četvrtak, 16.00)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here