Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Država je od početka ove godine ukinula subvencije za kupovinu električnih vozila.

Prema podacima nemačke saobraćajne službe Kraftfahrt-Bundesamt, u februaru 2024. godine u Nemačkoj je zabeleženo 217.388 novoregistrovanih putničkih automobila. To je povećanje od 5,4 odsto u odnosu na isti mesec 2023.

Udeo automobila na benzin iznosio je 35,5 odsto, što je povećanje od 2,3 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Učešće dizel automobila u statistici registracije iznosilo je 19,4 odsto i povećano je za 9,7 odsto.

3 COMMENTS

  1. LOša vest za životnu sredinu, klimatkse promene i sudbinu naše planete. Svi koji razmišljamo o ekologiji ponadali smo se da je konačno došao kraj fosilnim gorivima i zgađivanju, ali izgleda da neće biti tako. Krivac su vlade koje nemaju snagu da implementiraju propise koje će forsirati EV a smanjivati procenat motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Na primer mogu da se odvoje sredstva da se javni prevoz taksisti, rent a car vozila elektrifikuju, da se zabrani ulaz zagađivača u gradove i prometne ulice, itd, itd. Ima mnogo mera koje mogu da se urade ali štiti se moćan lobi. Posledice ovakvih nečinejnja osetiće se za nekoliko godina, nećemo dugo čekati.

    • Ponadali smo se da je kraj za naftaše iz pustinjskih nedođija ali moraćemo da sačekamo još malo dok se fizički ne iscrpi sve do poslednje kapi.

  2. A to sto kopanje litijuma zagsdjuje podzemne vode sumpornom kiselinom i ostavlja jalovu zemlju? Ili sto za tu istu struju treba ugalj, mazut, nuklearna elektrana koja ispira radioaktivnu vodu? Gospodo dizel i benzin su cistiji od te struje. Pozdrav!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here