Z. Marjanović
Iz sve snage - da se čuje da je Sabor počeo

Podizanjem saborske zastave ispred Spomenika trubaču uz zvuke saborske himne „ Sa Ovčara i Kablara“ i tradicionalnim pucnjima iz prangija sa okolnih brda, u Guči je zvanično počeo 59. Sabor trubača.

Čast da podigne saborsku zastavu pripala je Branislavau Nedimoviću, ministru poljoprivrede u Vladi Republike Srbije koji je pred brojnim gostima koji su već stigli u Guču istakao :

Kolo je poveo ministar Nedimović

-Sunce prži, ali posle poplave i grada uvek dodje sunce.Ja sam ove godine smeo da dodjem u Guču jer je uradjeno mnogo toga na otklanjanju posledica poplava, a i malina ima dobru cenu. Neka zagrme trube jer, ovo je Srbija.Ovde su svi dobrodošli jer će srpski seljak sve goste dočekati raširenih ruku. Učiniću sve da domaćin sledećeg Sabora, šezdesetog po redu, bude predsednik Aleksandar Vučić – naglasio je ministar Nedimović koji je zatim zaigrao kolo oko Spomenika trubaču.

Nedimović – srpski seljak svakoga dočekuje raširenih ruku

Od početka saborovanja, od 1961,godine, prema izjavi Milivoja Doloviča, predsednika opštine Lučani, Guča je ugostila oko 18 miliona posetilaca iz 83 zemlje sa svih kontinenata. Ili, po drugoj računici, svaki stanovnik Srbije je posetio Guču u vreme održavanja najveće trubačke manifestacije na svetu više od dva i po puta.

U toku prvog dana saborovanja, posetioce iz brojnih zemalja sveta koji su već stigli u Guču očekuje trubačko nadmetanje mladih trubača a u večenjim satima koncetri orkestara Saše Krstića, Dejana Jevđića i koncert grupe Crvena Jabuka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here