Vesti
Srbi iz Sidneja pred utakmicu sa Švajcarskom

Reprezentacija Srbije ni iz trećeg puta nije uspela da se plasira u nokaut fazu Svetskog prvenstva. I opet je kao i pre četiri godine Švajcarska bila kobna, do te mere da ni podrška više hiljada navijača iz celog sveta nije pomogla.

Među pravom srpskom navijačkom armijom u Dohi, značajan udeo su tokom Mundijala imali naši sunarodnici iz svih delova Australije, među kojima su kao i uvek najbrojniji bili Srbi iz Sidneja.

I ovaj put su se okupili u velikom broju i na sve tri utakmice nisu štedeli dlanove i grla da bi dali vetar u leđa Tadiću, Mitroviću i drugovima na terenu. Na žalost, ni to nije pomoglo.

Nekoliko sati pre utakmice protiv Švajcarske, reke navijača srpske reprezentacije počele su da se slivaju ka posebno predviđenom prostoru za okupljanje, neposredno pored hotela “Riksos“ u kojem su bili smešteni Orlovi.

Neki su došli čak i u jutarnjim satima i pesmom su na balkone izmamili fudbalere Srbije, koji su otpozdravili i prihvatili navijačku pesmu i pozitivnu energiju.

Kako se bližio početak utakmice, temperatura je padala jedino u termometru, ali je rasla do tačke ključanja među hiljadama naših ljudi. Orila se pesma, smenjivale su se navijačke i patriotske pesme, pumpale su se emocije.

Ekipi se pridružio Goran Cvijanović, bivši trener mlađih kategorija Belih orlova iz Boniriga. On i njegovi sinovi doneli su velikog gumenog kengura kojeg su obukli u zastavu Srbije.

Svi su se nadali da će kengur, koji je bio na tribinama kada se Australija plasirala u osminu finala, doneti istu sreću i Srbiji. Ali, Orlovima ni kengur nije pomogao…

Srpske zastave na kojima je bilo ispisano “Sidnej“ i “FC Eagles“ zavijorile su se i na Stadionu “974“ u Dohi, u prvim redovima podrške reprezentativcima. Euforija je dostigla vrhunac posle izjednačujućeg gola Mitrovića i kad je Vlahović doneo prednost od 2:1.

Pojačanje iz Srpske: Navijači iz Bijeljine

Stadion se tresao od pesme srpskih navijača, pucale su glasne žice na tribinama, ali ni to nije vredelo. Švajcarci su ugasili nadu da ćemo uraditi nešto na ovom Mundijalu, pa se i većina srpskih navijača narednog dana oprostila od Katara.

Ali, povelika grupa sidnejskih fudbalskih fanatika odlučila je da ostane i svi su pazarili karte za utakmicu osmine finala između Australije i Argentine.

Ostali su da bodre svoju domovinu i da bar način malo zaleče rane što se i otadžbina nije našla među 16 najboljih svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here