Samostalni život po definiciji, pre svega znači da živite “na svoj račun”. Pored samostalnog života, i mira i tišine u domu gde možete da radite šta god poželite, potrebno je da savladate sve aktivnosti koje treba da obavljate tokom dana. 

Ovakav način života odnosi se i na to da, sem veština i sposobnosti, treba da obezbedite sebi i materijalne stvari koji “život znače”. U nastavku teksta otkrivamo vam šta je sve to neophodno za počinjanje samostalnog života.

Kako biste izbegli potpuno nepotreban osećaj stresa i nesigurnosti prilikom otpočinjanja samostalnog života, savetujemo da sa praktikovanjem veština i sposobnosti koje su vam potrebne za ovo, počnete da vežbate mnogo ranije. Bilo bi zanimljivo, a i korisno, da mesec dana pre nego što počnete sa samostalnim životom, probate da živite kao da već jeste. Redovno idite u prodavnice kako biste se obezbedili namirnicama, istražite svet kuvanja, održavajte svoj prostor čišćenjem i raspremanjem. Možda i najvažnije: naučite da raspoređujete svoj novac, da pravite planove o troškovima, “to do” i “shopping” liste.

Posao i plata – sigurni mesečni prihodi

Pre svega, za samostalan život neophodno je da imate prihode na koje možete da se oslonite. Sigurni prihodi na mesečnom nivou su verovatno i jedino što vas je do sada delilo od toga da počnete živite samostalno. Da biste plaćali račune, ali i da biste uvek imali obezbeđene namirnice, higijenske potrepštine, ali i sve one stvari koje nisu neophodne za preživljavanje, ali jesu za življenje života – podrazumeva se da morate imati sigurne mesečne prihode, pa je ovo definitivno obavezno i neophodno za početak samostalnog života!

Kućni aparati, posuđe i tehnika

Pored nameštaja koji je neophodan u vašem domu, ono što ljudi često zaborave prilikom kreiranja svog novog samostalnog života, su definitivno kućni aparati, posuđe i tehnika. Od običnog šporeta, pa do mikrotalasne – mnogo je aparata i bele tehnike koju treba obezbediti kao i kvalitetno posuđe, uz koje će vam život biti mnogo jednostavniji. Tiganj koji će trajati dugo, šerpe, tanjire, kao i escajg – definitivno su obavezni za početak samostalnog života.

Pored toda se potrudite da posuđe, čaše budu u skladu sa tim kako ste preuredili stan. Sitni detalji stvoriće toplu atmosferu.

Higijenske potrepštine

Sav taj nameštaj, kućne aparate, kao i okruženje u kome ćete živeti, neko mora i da čisti! Zato u svom domu uvek morate da imate higijenske potrepštine! Higijena za kuću, kao i proizvodi za ličnu higijenu, obavezna je roba koja se mora nabaviti pred početak samostalnog života. Neophodno je da steknete na samom početku navike redovnog čišćenja i održavanja prostora.

Posteljina, peškiri i ostali kućni tekstil

Ono što vam je takođe definitivno neophodno kako biste mogli da počnete sa samostalnim životom, deifnitvno je kućni tekstil. Stolnjaci, krpe, peškiri, posteljina, bade mantil…Savetujemo da od starta imate i rezervne komade kućnog tekstila, jer ne možete konstantno da perete i koristite iste. Zato se dobro opremite, kvalitetni komadi kućnog tekstila preko su vam potrebni i odlično će vas služiti.

Obavezna je žurka povodom useljenja! Pozovite vaše najbliže prijatelje i uživajte u blagodetima koje pruža samostalni život!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here