foto: Nebojša Paraušić/ MN PRESS

Željko “500” Obradović. Takav nadimak bi večeras mogli da mu nadenu Grobari, pošto će šef stručnog štaba proslaviti veliki jubilej i po 500. put će voditi neki tim u Evroligi. Nema sumnje da će želeti da tako nešto obeleži i pobedom.

Jasno je da niko nikada pre njega nije vodio neku ekipu na 500 mečeva u elitnom takmičenju, što će za Željka predstavljati veliki čast i ulazak u istoriju, po ko zna koji put. Niko nije ni blizu.

A računa se sve od razlaza sa FIBA tokom 2000. godina, pa do danas. U obračun čak i ne ulaze mečevi kada je sa Partizanom uspeo da se popne na krov Evrope, kao ni oni u Huventudu, Realu i Benetonu, gde je takođe sakupio impresivnu brojku mečeva koje je vodio.

Kada se sve sabere, ukupno je 227 puta vodio ekipu Panatinaikosa, potom je 217 mečeva bio šef struke Fenerbahčea, dok je 55 puta bio na klupi Partizana i ovo će mu biti 56. put.

Što se tiče procenta uspešnosti, ostvario je 337 pobeda na 499 utakmica i to je procenat od 67,53%. I večeras će taj procenat pokušati da poboljša, kao što to uvek radi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here