Podigli su sve na noge pričom da poklanjaju bebu: Ispostavilo se da su prevaranti

0

Reuters/D. Z. L.
Roditelji prevaranti: Nije im prvi put da manipulišu decom
 

Javilo se mnogo ljudi željnih da pomognu njima, nerođenom detetu i još dvoje mališana jer je Žana rekla da s Draganom ima još dvoje dece – Draganu (4) i Dragana (5). Međutim, ispostavilo se da iz drugih vanbračnih zajednica ima još šestoro i da, na prvi pogled, tragična sudbina nevenčanih supružnika ima i drugu stranu medalje.

Slavica Mihić, direktorka Centra za socijalni rad u Žitištu, kaže da nije mogla više da ćuti i spremna je sve da obelodani. Kaže da je ovo još jedan oblik njihove manipulacije.

– Sa stomakom do zuba Žana Međa je 2010. godine pretila da će sebi i sinčiću oduzeti život. Prvo je govorila da će se zapali, a sutradan da će iz posude iskapiti otrov. Za bezizlaznu situaciju ona i Dragan okrivili su Centar za socijalni rad. Nedugo zatim, Žana je jednoj socijalnoj radnici priznala da nije ni imala nameru da se ubije – priča Mihićeva i dodaje da im je novca uvek malo.

Ona navodi da su se Žana i Dragan iz Srpskog Itebeja odselili između juna i jula prošle godine.

– Ovo nije prvi put da su se, igrajući na kartu siromaštva, poigrali s plemenitim ljudima voljnim da im pomognu. Žana ima još šestoro dece koje je Centar za socijalni rad zbrinuo u hraniteljske porodice zbog zanemarivanja roditeljskih obaveza. Ona je u potpunosti lišena prava roditeljskog staranja. Žana i Dragan imaju dvoje dece, s tim što on ćerkici nije priznao očinstvo – nabraja direktorka Mihić i otkriva da, iako živi sa Žanom, Dragan ima zakonsku suprugu i četvoro dece – kaže Mihićeva.

– S njom se nije razveo. Sud je svojevremeno Draganu izrekao meru zabrane prilaska zakonskoj ženi zbog nasilja u porodici. Nekoliko meseci proveo je u zatvoru. Dragan, za razliku od Žane i dece, nije u sistemu socijalne zaštite jer ne poseduje ličnu kartu, pošto nikad nije hteo da je napravi. Više puta isplatili smo im jednokratnu novčanu pomoć u raznim iznosima. Mi nemamo ingerencije da nekome obezbedimo krov nad glavom, što je bila jedna od njihovih glavnih zamerki – dodaje Slavica Mihić, direktorka Centra za socijalni rad u Žitištu.

Dragan je 2010. tadašnjem direktoru Centra za socijalni rad i predsedniku opštine Žitište pretio smrću uz tvrdnju da su krivi za njegovu situaciju – ogorčeno završava ona.
Dragan optužuje direktorku.

Žana je potvrdila da ima još dece, ali nije želela da nam objasni zbog čega to nije htela ranije da kaže, dok je Dragan Nikolin negirao reči direktorke Centra za socijalni rad.

– Nisam bio u zatvoru, već u pritvoru, i to samo na 24 sata zbog toga što je moja nevenčana supruga Žana 2010. godine htela da se ubije jer nismo imali za hleb. Kad su bile poplave, dobili smo smeštaj u hotelu "Kozara", a direktorka Centra za socijlani rad je došla i rekla nam da će nas preseliti u kuću koju nam je obezbedila, a u stvari nas je izbacila u park sa dvoje male dece. Ništa od svega što je rekla nije tačno – priča Nikolin i dodaje da Žana nije lišena roditeljskog prava nad šestoro dece koje je dobila pre njega – rekao je Dragan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here