Lična arhiva
Starački dom Sveti Simeon

Episkop australijsko-novozelandski gospodin Siluan posetio je staračko naselje ”Sveti Simeon Mirotočivi” u sidnejskom Ruti Hil i tom prilikom služio akatist ovom svetitelju.

Staračko naselje, pri parohiji Svetog arhiđakona Stefana u Ruti Hilu, jedino je takvo u Australiji i Novom Zelandu u vlasništvu srpske zajednice.

Sa radom je počelo pre više od tri decenije i od tada pruža smeštaj i negu ljudima koji su u odmaklim godinama ili su lošeg zdravstvenog stanja, ili nisu u mogućnosti da se brinu o sebi.

Staračko naselje je gotovo celog trajanja pandemije bilo zatvoreno za posetioce i sa strogim merama ulaska. Međutim, brižno osoblje ovog naselja je vodilo naročitu brigu o stanovnicima naselja, posebno iz razloga što je njihovo zdravlje već prilično narušeno, te zahteva posebnu, često i stručnu medicinsku negu.

Vladika Siluan i otac Aleksandar

S ciljem pružanja podrške osoblju i utehe stanovnicima, Vladika Siluan je u pratnji arhijerejskog zamenika, arhimandrita Petra Radulovića, i mesnog paroha oca Aleksandra Ivanovića, posetio staračko naselje u petak 22. oktobra.

Episkop je, poželevši dobrodošlicu novoj direktorki naselja Milici Milić, pozdravio, a zatim i porazgovarao sa stanarima i zaposlenima.

Nakon dirljivog susreta sa stanovnicima, Episkop je odslužio akatist Svetom Simeonu. Episkop se posle službe i posete naselju upoznao sa trenutnim dešavanjima u parohiji Svetog arhiđakona Stefana, koja je kao i sve naše parohije bila pogođena zabranom okupljanja u prethodnom periodu.

Otac Aleksandar je upoznao vladiku Siluana i sa planovima oporavka i razvoja ove Crkvene opštine i parohije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here