Z. M.
Podela paketića

Delegacija Slobodarske partije Austrije (FPOe), predvođena poslanikom srpskog porekla Nemanjom Damnjanovićem, posetila je SKC „Stevan Mokranjac“ u Beču.

Uz Damnjanovića su u delegaciji bili i Ilija Tufegdžić, Maksimilijan Kraus, Liza Frimeser, Štefan Berger i Hervig Gečober.

Oni su darovali decu u uzrastu od 4 do 8 i 8 do 12 godina paketićima za predstojeće božićne praznike koje je poslao Dominik Nep, zamenik gradonačelnika Beča.

– „Stevan Mokranjac“ je imao veliku čast da ugosti delegaciju FPOe na inicijativu našeg dugogodišnjeg prijatelja i člana Nemanje Damnjanovića. Goste smo upoznali s radom i aktivnostima i bilo nam je zadovoljstvo što su imali priliku da vide veliki broj dece i članova koji su bili na redovnim probama – rekao je Saša Božinović, potpredsednik SKC „Stevan Mokranjac“ .

Saša Kostić, predsednik „Mokranjca“ je zahvalio gostima na prigodnim božićnim poklonima koje su lično podelili mališanima.

Božinović je naglasio da je od izuzetnog značaja za sve Srbe u Austriji da pruže podršku političarima srpskog porekla, a tako Damnjanoviću i Tufegdžiću.

– Radujem se kada god dođem u posetu „Mokranjcu“, divnim ljudima, članovima, igračima i predsedništvu ovog po meni jednog od najboljih folklornih ansambala u Evropi. Istovremeno bih zahvalio svima u klubu na marljivom radu i očuvanju tradicije i kulture i poželeo bih im sve najbolje povodom 21. rođendana i predstojeće proslave – rekao je Damnjanović.

Beč se ogrešio o klub

– „Mokranjac“ je klub u kome zaista ljudi rade volonterski i stvarno je za svaku kritiku vlada Beča koja ne subvencioniše njihov rad na očuvanju kulture. Uskoro su izbori u Beču i poručujem svima onima koji su zadovoljni mojim političkim radom da mi opet ukažu poverenje glasom podrške, podrže moju stranku, a ja ću nastaviti da pomažem u granicama mojih političkih mogućnosti. Zajedno smo u mogućnosti da ostvarimo i pokrenemo mnogo. Sada je krajnje vreme da shvatimo koliko su bitni politički predstavnici koji se bore za pravednu i iskrenu raspodelu subvencija, bolji život vrednih građana Beča, i budućnost naše dece – naglasio je Damnjanović.