POGINUO U BICI ZA ALEPO

0

Idajet Ali Baliu

Na bojištu u Siriji ubijen je još jedan Albanac, Idajet Ali Baliu ( 24 ), čime se broj albanskih državljana koji su poginuli kao džihadisti u ovoj bliskoistočnoj zemlji popeo na deset. Baliu, ili kako su ga saborci zvali Ebu Derda al Šami, odnosno sin Derde iz Šamija, područja koje obuhvata Palestinu, Siriju, Irak, Liban i Jordan, rodom je iz sela Dragoštunj kod Libražda, blizu Elbasana. Srednju školu je završio u Tirani, a studije u Saudijskoj Arabiji, gde je potpao pod uticaj radikalnih islamista. Duži period je boravio u Siriji zajedno sa porodicom, a poginuo je u borbama u gradu Alepo.
Desetak dana pre njega, u Siriji je pao i Albanac sa Kosova, Patriot Matoši (19) iz Gnjilana, poznat po nadimku "Veliki lav sa Kosova". On je bio desna ruka i jedan od najbližih saradnika krvožednog albanskog džihadiste Lavderima Muhađirija.
Ubistvom Matošija broj poginulih Albanaca sa Kosova se popeo na 16, iako se veruje da je ta brojka daleko veća, a od početka rata, samo u Siriji je poginulo najmanje 36 Albanaca sa Balkana, među njima i sedmorica iz Makedonije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here