Tanjug/AP

Koliko je lako samo kontaktom proširiti zarazu pokazao je i jednostavni test sproveden u Japanu.

Pogledajte snimak eksperimenta koji je NHK, japanski medijski servis, sproveo u saradnji sa stručnjacima o tome kako nastaju kontaktne infekcije, za koje se navodi da su dovele do širenja infekcije kovid 19 na brodovima za krstarenje. Farba koja predstavlja virus bila je odjednom rasprostranjena u čitavoj prostoriji.

Snimak koji se brzo proširio internetom pokazuje deset učesnika u uslovima švedskog stola koji su zamoljeni da se sami posluže jelom i pićem. Pre početka jedan od učesnika, koji je predstavljao zaraženu osobu koja je kašljala u šaku, na dlan je namazao nevidljivu fluorescentnu farbu, koja se vidi pod ultravioletnim svetlom.

Svim učesnicima je onda omogućeno da se druže, ručaju 30 minuta, a rezultati su prikazani na snimku na kome se vidi da svi učesnici imaju tragove farbe na nekom delu tela, odeće ili pribora za ručavanje i reakcija pokazuje njihovu iznenađenost.

1 COMMENT

  1. Rano je ukinut karantin. Naš gradski prevoz je katastrofa i bez pandemije, nema uslova za distancu koja je potrebna. Nije to samo u Vranju, kada bi se uradili testovi tako bi bilo i u drugim gradovima. Naš narod nije disciplinovan, zaštitna maska je skupa za naš standard. Drżava je morala da preduzme ozbiljnije mere da zaštiti naciju!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here