EPA/Toussaint Kluiters
Ratko Mladić

“Zdravlje generala Ratka Mladića pogoršalo se u haškom pritvoru u poslednjih mesec dana i oni koji su uz njega traže način kako bi mu spasili život”, rekao je za Srnu generalov sin Darko Mladić.

– Borimo se za to. Ne sedimo skrštenih ruku, pokušavamo na sve načine da ga izvučemo na lečenje – rekao je Darko Mladić, povodom ponovljenog zahteva Moskve da se generalu dozvoli lečenje u Rusiji.

On je naveo da pogoršanje stanja nije neočekivano i u skladu je sa prognozom srpskih lekara s obzirom na uslove u kojima se general nalazi, a koji nisu primereni za čoveka koji je teško bolestan i dugo bez adekvatnog lečenja. Darko Mladić je naveo da je svakog meseca neko od porodice sa generalom i da će zajedno provesti Božić u Hagu.

Osvrćući se na izjavu zamenika predstavnika Rusije u Savetu bezbednosti UN Genadija Kuzmina da je Moskva spremna da preduzme sve mere bezbednosti i da leči nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske, Darko Mladić je istakao da je Kuzmin svoje izlaganje počeo konstatacijom da je „Tribunal takav mehanizam u kome su svi nevini, dok se ne dokaže da su Srbi“.

– Onda je pomenuo zabrinutost za stanje generala Mladića i rekao da su i dalje otvoreni za to da se leči u Rusiji – rekao je Darko Mladić.

On je naveo da bez obzira na sve, njegov otac general Ratko Mladić ne gubi moral, što snaži i one koji ga podržavaju.

– Njegova snaga volje i moral nešto su što ga i drži u životu. On je živi dokaz koliko je u životu bitna volja. U tim teškim okolnostima, u kojima se nalazi zdravstveno, pravno i izolovano već toliko dugo od porodice, prijatelja i svog naroda, koji toliko voli, on crpi snagu da istraje – zaključio je Darko Mladić.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here