Pogrešan kroj i jeftina čipka

0

Za skupocen stajling nije potrebno da nosite modele koji koštaju basnoslovno, tajna leži u kroju i materijalu. Moguće je pronaći odgovarajuće komade po pristupačnim cenama. Doduše, potrebno je da malo istražite, ali vredeće jer će svi misliti da nosite garderobu koja je ispraznila prilično vaš novčanik, savetuju u tekstu objavljenom na sajtu cosmopolitan.rs
Dalje se navodi da neke dame kao da nisu naučile lekciju i konstantno nose odeću koja izgleda jeftino, kičasto i pohabano. Zato treba izbeći stilske greške koje mnoge žene prave. Birajte kroj koji vam odgovara, a ne onaj koji visi na vama ili je za broj manji, odnosno veći. Takođe je bitno da taj model izgleda kompaktno, sve što ima tendenciju da pada slobodno niz telo, na primer haljine na tanke bretele, može da izgleda kao haljinica koju ste kupili na nekom bazaru. S druge strane, koktel haljina koja ima šire bretele i prati liniju tela, plus je od nekog kvalitetnijeg materijala, a ne poliestera, izgledaće elegantno i skupoceno.

Besprekoran štep
Garderoba mora da izgleda kao da je izrađena kod najbolje moguće krojačice, a ne kao da ste se igrali. To znači da štep mora da bude ravan, ne bi smeli da vise končići, niti da izgleda kao da vam je pas iskrzao ivicu ili da fali dugme. Ovo su detalji, ali govore više od svega ostalog. Zato obavezno uvek kada kupujete neki komad proverite ivice, podlogu, rajsferšlus i ostale detalje.

Ne treba preterivati s detaljima. Vez, šljokice i biserčići izgledaju neodoljivo, ali ne na jeftinim majicama i košuljama. Ništa ne izgleda toliko loše i pohabano kao džemper s koga su pale šljokice, izlizao se print ili pojavile rupice. Umesto toga, uparite džemper s nekom vintaž ogrlicom ili nekim drugim detaljem, maramom, torbicom za struk.
Izbegavajte trikotažu u tamnim, depresivnim nijansama. Ovi komadi izgledaju sjajno, ali posle prvog pranja boja će izbledeti i dobiti neki čudan podton sive. Birajte trikotažu u toplim, pastelnim nijansama. Kada vam u ruke dođe jednom komad kvalitetne čipke, one od koje se prave venčanice i haljine za crveni tepih, shvatićete da je obična, plastična čipka koja izgleda kao da će da se pocepa, nešto što nikad ne biste trebali da nosite. Za kvalitetnu čipku morate ipak da odvojite malo više para. Zato, umesto da odvojite neku veću svotu novca za čipkanu haljinu, šopingujte neku haljina ili bluzu koja ima čipku samo u okviru detalja, na primer, dekoltea ili rukava. I uvek birajte onu koja ima delikatnu, suptilnu čipku, a ne onu koja ima grubu teksturu.
Što je nevidljiviji i komplikovaniji print, to je veća mogućnost da ćete izgledati "jeftino". Umesto ovakvog printa, birajte neki koji ima jednostavne grafičke podloge poput tufni, pruga, velikih kontrasta, odnosno onaj koji će se videti na kilometar.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here