EPA/Omer Messinger
Evropski parlament

Belgijski premijer Aleksander de Kro izjavio danas da vlasti te zemlje pokreću istragu o navodnom ruskom mešanju u izbore za Evropski parlament koji će biti održani u junu.

– Belgijske obaveštajne službe potvrdile su postojanje proruskih mreža za mešanje (u izbore) sa aktivnostima u nekoliko evropskih zemalja, a takođe i ovde u Belgiji – rekao je novinarima De Kro, čija zemlja trenutno predsedava Evropskoj uniji, prenosi AP.

Dodao je da belgijski obaveštajci sarađuju sa češkim vlastima otkako je u Češkoj otkrivena grupa ljudi koja je, kako se navodi, širila proruski uticaj.

Prema njegovim rečima, istraga je pokazala da je poslanicima Evropskog parlamenta nuđen novac za promovisanje ruske propagande.

– Ciljevi Moskve su veoma jasni. Cilj je da se pomogne u izboru više proruskih kandidata za Evropski parlament i da se učvrsti određeni proruski narativ u toj instituciji – rekao je De Kro.

Dodao je da Rusija želi da oslabi evropsku podršku Ukrajini na bojnom polju.

Izbori za Evropski parlament biće održani od 6. do 9. juna.

1 COMMENT

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here