Užičani su pokrenuli inicijativu da Gradski stadion ponese ime Radomira Antića, ali i da se, kada se smiri situacija sa korona virusom, u Užicu okupe svetske i domaće fudbalske zvezde i odrigraju utakmicu u njegovu čast.

Nakon nedavne smrti Radomira Antića, velikog fudbalera, trenera, humaniste i čoveka koji nikada nije zaboravio svoj grad Užice i klub “Slobodu” u kojoj je načinio prve fudbalske korake, pokrenuta je inicijativa da Gradski stadion u Užicu ponese njegovo ime.

Za to je u jednoj anketi na društvenim mrežama glasalo više od 4.000 Užičana.

– On je bio izuzetno cenjen kao igarač i trener, ali i voljen kao ličnost i osoba. Smatram da stadion treba da nosi njegovo ime, jer je zaista pokazao koliko voli naš kraj, jer je slobodno vreme provodio na Zlatiboru i dosta vremena na Slobodinim utakmicama, ma u kojoj ona ligi bila – kaže Aleksandar Jelisavčić, član UO GFK Sloboda.

Da li će se to i ostvariti, odlučiće grad Užice, koji prema rečima pomoćnika gradonačelnika Užica Nemanje Nešića, ozbiljno razmatra ovu ideju.

– Ukoliko se opredelimo da stadion treba da ponese vlastito ime po nekom to bi trebalo da bude ime Radomira Antića. Ovo je grad koji je dao veliki broj poznatih i priznatih sportista, ali Radomir Antić uzimajući značaj na svetskom nivou je jedan od najvećih koji je ovaj grad dao – navodi Nešić.

To bi moglo da se desi ujedno i sa realizacijom ideje koja je potekla od ljudi koje je Radomir trenirao – da se u Užicu odigra utakmica u njegovu čast, a koja bi okupila najveće zvezde domaćeg i svetskog fudbala.

– Voleo bih da vidim sve velike zvezde koje Užičani nemaju priliku da vide uživo od Kaminera, Moline, Agilere, braće De Bur do Klajverta i naravno uz naše fudbalere koji su igrali u Arfici za reprezentaciju koju je Anitić predvodio – dodaje Nešić.

Jednu takvu utakmicu, tvrde Užičani, zaslužuje i Radomir Antić i Užice, a nadaju se da bi to moglo da bude već tokom ovog leta, ako se situacija sa korona virusom smiri.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime