Pokret socijalista Čanku: Kosovo nije nezavisno!

0

Nenad Čanak se u svom delovanju vodi isključivo uskostranačkim interesima smatraju u Pokretu socijalista 

 

"Pokrajinski odbor Pokreta socijalista obaveštava Nenada Čanka da Kosovo – mada bi on morao znati da je to Kosovo i Metohija, nije nezavisno koliko god bi on i njegovi nalogodavci to voleli da se desi. Da će Srbija uvek biti otvorena za sve investitore, a naročito investitore iz zemalja koje prema Srbiji i srpskom narodu u kontinuitetu vode prijateljsku politiku", navodi se u saopštenju.

 

Pokret socijalista reagovao je na izjavu Nenada Čanka koji je ocenio, povodom najave Rusije da odustaje od izgradnje Južnog toka, da je Kosovo nezavisno i da Rusija treba Srbiji da vrati Naftagas.

 

"Kosovo je nezavisno, Južnog toka nema, vratite nam Naftagas i idite kući!", poručio je Čanak u pisanoj izjavi.

 

Pokret socijalista je ocenio da je ta izjava još jedna potvrda da se LSV u političkom delovanju vodi isključivo sopstvenim i uskostranačkim interesima.

 

"Pošto je sa svojim koalicionim partnerom Bojanom Pajtićem opustošio sve pokrajinske fondove i javna preduzeća, a građane Vojvodine doveo na ivicu siromaštva, gospodin Čanak se setio da bi nova ‘krava muzara’ mogao da bude NIS", ocenio je taj pokret.

 

Ta stranka je dodala da je NIS, bez obzira koliko to Čanak osporavao, dolaskom ruskog kapitala ponovo postao najprofitabilnije preduzeće u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here