pixabay.com

Nema osećaja koji se može uporediti sa onim kada ste u nesrećnoj ili nezdravoj vezi. To je hladan osećaj usamljenosti koji vam ispunjava dušu.

Kada ste u vezi koja je izgubila “konekciju” ili ne postoji više osećaj ljubavi – praznina je ogromna. Sećanja tiho odjekuju, podsećajući vas na one dane kada ste mogli da pričate o svemu i kada vam je bilo lako da se smejete.

Pitate se kako ste došli do ove tačke i kako je privlačnost koju ste nekada osećali nestala i postala zamenjena stalnim pronalaženjem nedostataka jedno kod drugog. Nekada ste provodili noći mazeći se i delili ste svoje snove i tajne, a sada jedva da pričate.

Ako se pitate da li bi trebalo da pokušate da oživite ovu sada mrtvu vezu ili jednostavno da nastavite dalje i pokušate da počnete iznova, “Your Tango” vam nudi tri poslednja koraka koja možete da napravite i pokušate da spasete svoju problematičnu vezu.

1. Pokušajte da se setite šta vas je navelo da se zaljubite jedno u drugo

Kada se prvi put sretnemo, posvećujemo jedno drugom nepodeljenu pažnju. Interesuje nas šta naš partner kaže, kako se oseća i željni smo da čujemo ideje koje partner ima i deli.

Kada provedemo neko vreme zajedno, međutim, dogodi se to da jedni druge uzimamo zdravo za gotovo i poštovanje i interesovanje vremenom opada. Da biste ponovo zapalili tu vezu, počnite da posvećujete više pažnje svom partneru i vidite da li će vam on uzvratiti istom merom.

2. Tretirajte svoju vezu kao da ste na početku

Vodite računa o sebi i svom izgledu kada ste u njihovoj blizini. Napravite planove da uradite nešto drugačije od vaše uobičajene rutine. Začinite svoj intimni život i probajte nešto novo i uzbudljivo, što će vam pokrenuti hormone.

Počnite da se držite za ruke i da se ljubite  često jer je to odličan početak stimulacije i veze.

Ako otkrijete da ne možete da komunicirate jedni sa drugima, važno je da potražite pomoć i da saznate kako da otvorite te linije komunikacije. Najbolji “začin” za zdravu vezu je otvorena komunikacija tako da se parovi ne izgube u zbunjenosti ili ogorčenosti svakodnevice.

3. Izlazite ponovo na sastanke

Ne dozvolite da noć koja je određena za vaš ljubavni sastanak bilo šta omete. Posvetite je samo vama dvoma. Možete zajedno da započnete neki hobi koji je nov i zabavan i koji bi dodao nešto o čemu možete da razgovarate, kao i novi fokus i zajednički interes.

Ako ste probali sve ove stvari i ništa ne funkcioniše, a druga osoba nije voljna ni da radi na tome, onda je možda u vašem najboljem interesu da krenete dalje i počnete ispočetka. Postoje i drugi ljudi koji mogu da vas ispune ukoliko vaš partner nije zainteresovan da popravi vašu vezu.  Zaslužujete sreću i sami ste zaduženi za svoju budućnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here