Pol predvodio Kliperse do pobede, trijumf Vašingtona

0

Kevin Durant i Kris Pol
 

U polufinalnoj utakmici Istoka, Vašington je u gostima savladao Indijanu 102:96.

Pol je utakmicu završio sa 32 poena i 10 asistencija, a zabeležio je i rekord karijere sa osam trojki. Blejk Grifin doprineo je trijumfu sa 23 poena, a Džamal Kraford sa 17. Klipersi su iz igre šutirali 55 odsto, a pogodili su 15 trojki iz 29 pokušaja.

 

Ovo je Oklahomi bio najteži poraz od kad tim igra u tom gradu. Rasel Vestbruk postigao je 29 poena za Tander, a Kevin Durent 25. Oba tima igrala su sedam utakmica u četrtfinalima konferencija. Sledeći meč na programu je u noći između srede i četvrtka. Oklahoma je počela meč vođstvom 16:10, ali su Klipersi posle toga napravili seriju 24:6 i stekli ubedljivo vođstvo. Pol je postigao pet
trojki u prvoj četvrtini, koju su završili vođstvom 39:25. Sve posle toga bila je rutina za tim iz Kalifornije. Klipersi su u prvom poluvremenu imali i 24 poena prednosti, a Tander je u prvom delu igre imao čak 11 izgubljenih lopti. Početkom treće četvrtine Pol je sa pet vezanih poena doneo Klipersima prednost 78:56, a do "stotke" su došli pred kraj treće deonice, koju su završili vođstvom 104:78.

 

Vašington je uspeo da prebrodi prvo teško gostovanje u Indijanapolisu. Bredli Bil postigao je 14 od svojih 25 poena u poslednjoj četvrtini, a Trevor Ariza dodao je 22, tako da su Vizardsi uz čvrstu odbranu uspeli da odbrane napade Indijane i zabeleže tek prvu pobedu u drugoj rundi plej-ofa posle pune 32 godine.

"Znamo da je teško ovde pobeđivati. Dugo nismo pobedili ovde. Zašto ovo ne bi bio najbolji trenutak da dođemo i pobedimo – u plej-ofu?", rekao je Ariza pošto je Vašington prekinuo seriju od 12 uzastopnih poraza u Indijanapolisu.

 

Vašington se ove sezone plasirao u doigravanje prvi put posle 2008, u drugu rundu je prošao prvi put posle 2005, pobedio u Indijanapolisu prvi put posle 2007. godine, ali i zabeležio svoj prvi trijumf u drugom kolu još od 28. aprila 1982. godine. To je odličan početak za mlad tim koji je u prvoj rundi pobedio favorita Čikago sa 4:1 u seriji.

"Ovako ja gledam na to: imam 20 godina, igram u plej-ofu, što je nešto o čemu sam uvek maštao, i zašto da ne prihvatim sve to? Zašto da ne prihvatim izazov i zabavim se usput. To je i sve što radim – zabavljam se", rekao je Bil.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here