PSS

Policijskom sindikatu Srbije obratile su se naše kolege iz Interventne jedinice policije koji će sledećih dana brinuti o bezbednosti gostiju festivala u Guči. Oni su smešteni u fuskulturnoj sali, bez osnovnih uslova za boravak.

– Na ovoj vrućini policajci su smešteni u fiskulturnoj sali, bez uslova za boravak i sa manjkom osnovnih sanitarnih uslova. Za oko 50 policajaca obezbeđena su dva spoljna montažna toaleta, kao što se vidi na slikama, te dva ispravna i jedan neispravan tuš. Ovako sramni uslovi i ponižavanje policajaca je nešto što smo nažalost navikli da vidimo. Policajci Srbije spremni su da ispune sve zadatke, ali ne žele da ih sa druge strane niko ponižava. Zato apelujemo na vrh Direkcije policije i MUP Srbije da hitno učine nešto kako bi se obezbedili najosnovniji uslovi borakva policajaca na terenu i da se ovakva situacija više ne ponovi – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

2 COMMENTS

  1. Bio sam 5 puta na obezbedjenju tog festivala. Spava se u fiskukturnoj sali gde u svakom momentu bude 30 i vise ljudi a iza skole je poligon gde vezbaju trubaci tako da od spavanja slabe vajde…poslednji put kad sam bio dobili smo 150din dnevnicu…za doricak narezak za veceru pasteta i jos ne mozea da jedes u restoranu nego bace kese na pod pa jedes gde stignes…toliko o uslovima

  2. Hotelski smestaj, tri obroka, tri smene po osam sati i dnevnica 2800 dinara. E to je po zakonu i propisima. Ali opet smo se vratili u uslove koji su iz prvog srpskog ustanka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here