Policija angažovala natprirodne moći u rešavanju ubistva

0

 

Natprirodno čudo ili medicinski fenomen: Biba Struja

 

 

"Inspektori su pretražili okolinu manastira Drača, ali posmrtni ostaci devojke nisu pronađeni. Uporni smo da rešimo ovaj zločin. Koristimo sve mogućnosti da nađemo leš, zbog čega smo i angažovali Bibu Struju. On je svojim metodama pokušavao da nam pomogne, ali ni on u tome nije uspeo“, objasnio je za "Blic“ šef kragujevačke policije Ivan Đorović odluku da u rešavanju slučaja angažuju Pajkića.

 

Policija je do sada prekopala više od 60 ari šume, koristeći mašinu za bušenje rupa za stubove, ali ni na jednom mestu nisu na površinu izbačeni delovi sintetičke tkanine od ćebeta ili tepiha, koji bi ukazali na mesto na kome je telo zakopano.

 

Načelnik kragujevačke policije Đorović kaže za "Blic" da su od kolega iz inostranstva tražili i specijalno obučene pse tragače koji na osnovu mirisa mogu da pronađu telo.

"Činimo sve da nađemo leš i nećemo prestati sve dok ga ne nađemo", rekao je Đorović.

 

Zbog sumnje da su počinili ovaj zločin, u pritvoru su Igor Spasojević (37), zvani Mačak, i Ivan Simović (36), zvani Boki Obućar. U Višem sudu protiv dvojice osumnjičenih koji su zbog ubistva devojke uhapšeni početkom marta pokrenuta je istraga, u kojoj se terete da su Mariju ubili 26. marta 2005. godine, a zatim prikrili zločin.

 

Spasojević se, krivičnom prijavom, kako je saopštila policija, tereti da je Mariju udavio u kući u naselju Šumarice, a potom poznanika Simovića, inače taksistu, nagovorio da telo devojke preveze i zakopa na skrovitom mestu.

 

“Marijino telo je spakovano u plastični džak, koji je zatim uvijen u ćebe, pa u tepih. Tako je prebačeno u blizinu manastira Drača, gde je zakopano. Prema priznanju osumnjičenog Simovića, rupa u koju je bačen leš je duboka jedan metar, i u blizini je useka kraj divlje deponije“, rekao je za "Blic“ izvor iz policije.

 

Istražni sudija Višeg suda Suzana Grujović kaže da se za razliku od Simovića, koji je ispričao sve detalje ubistva, prvoosumnjičeni Spasojević brani ćutanjem.

 

“Pitanje je da li će njih dvojica moći da budu osuđeni ukoliko se leš devojke ne pronađe. Bilo je primera da su ljudi osuđivani za ovakav zločin i bez tela žrtve. U ovom slučaju dalji postupak zavisi od tužilaštva i optužnice koju ono priprema“, kaže sudija Grujović.

 

Marija M., kojoj se svaki trag gubi od 2005. godine, je u kragujevačkoj policiji bila evidentirana kao narkoman. Živela je sama u naselju Erdoglija. Roditelji su joj umrli, a budući da nije kontaktirala sa familijom, niko nije prijavio njen nestanak.

 

Policija je utvrdila da je neposredno pre nego što je ubijena prodala stan za 20.000 evra. Novac su uzeli osumnjičeni, koji su takođe narkomani, i podelili ga posle zločina. Osumnjičeni Spasojević uzeo je 12.000 evra, dok je Simović dobio ostatak ukradenog novca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here