Policija opkolila američkog četnika: “Neću se predati živ!”

0

Na listi najtraženijih izbeglica: Eric Metju Frejn
 

“Hafington post” navodi da se Frejn (31) sakrio u planinskoj oblasti Pokono, a Federalni istražni biro ga je stavio na listu 10 najtraženijih ljudi. Policijski zvaničnik Džordž Bivens je izjavio da je istraga pokazala da je Frejn pripremao napad “intenzivno mesecima, a možda i godinama”, preneo je Si-En-En (CNN).

 

Za Frejnom traga skoro 400 policajaca, među kojima i FBI, koji je saopštio da je Frejn učio ruski i srpski jezik.

 

Lokalni tviteraši "pomažu" u informisanju javnosti, pa na ovu društvenu mrežu postavljaju fotografije i komentare kojima objašnjavaju trenutnu situaciju:

 

Kako javlja Lauri Monteforte, mesto obleću i helikopteri:

 

Prilikom pretresa Frejnove kuće, otac je rekao vlastima da nedostaju dve puške. Prema rečima oca, Frejn je “odrastao uz oružje” i bio je član streljačkog kluba kada je bio u srednjoj školi.

– Kada Frejn puca, ne promašuje – kazao je otac.

 

Američki mediji navode da je Frejn godinama učestvovao u simulacijama vojnih bitaka.

 

Fotka koja je obišla svet: Frejn nosi šajkaču sa kokardom

Prema njihovim saznanjima, on trenutno ima čiroki frizuru “kao deo mentalne pripreme” za svoje navodne napade, dok je ranije izgledao “potpuno drugačije”. Bivens je ranije izjavio da Frejn pripada grupi momaka koji učestvuju u simulaciji ratnih igara koja je opsednuta armijama istočnoevropskih zemalja u periodu hladnog rata.

 

– Mnogi od njih imaju uniforme tih vojski i proučavaju istoriju tog perioda – rekao je Bivens dodavši da je Frejn putovao u Evropu u proteklih pet godina.

 

Na jednoj od fotografija koje je objavio “Dejli mejl”, Frejn nosi šajkaču sa kokardom, a na levom rukavu amblem sa srpskom zastavom.

– Izgleda da se uživeo u tu ulogu – naveo je on i dodao da je uveren da Frejn vodi ličnu bitku sa organima reda, naročito sa policijom države Pensilvanije”.

 

Identifikovan je pošto je njegov džip pronađen nedaleko od mesta zločina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here