Policijske snage Županije zapadnohercegovačke (ŽZH) sprečile su u subotu uveče u Širokom Brijegu sukob navijačkih grupa Dinama i Širokog Brijega i uhapsila 22 huligana, pripadnika Bad Blue Bojsa.

Od 22 uhapšena, njih 19 je nakon podnetih prijava prepraćeno do granice sa Hrvatskom, prenosi agencija Hina.

Kako je saopšteno iz policije, sinoć oko 22.10 sati sprečen je incident većih razmera, pošto se na lokalitetu Brijeg okupila veća grupa nepoznatih osoba sa kapuljačama na glavama.

Prema policijskim navodima, postojala su saznanja da je reč o navijačima GNK Dinamo, pripadnicima navijačke grupe „Bad Blue Boys“, koji su došli u Široki Brijeg s namerom da izazovu fizički sukob s navijačima NK Široki Brijeg, pripadnicima navijačke grupe „Škripari“.

Na lice mesta upućen je veći broj pripadnika policije, među kojima i pripadnici Specijalne policije, koji su tamo zatekli veću grupu mlađih muškaraca s drvenim letvama i kamenjem u rukama.

Policija im je naredila da odbace predmete, nakon čega je deo navijača pobegao u obližnju šumu.

Policija je privela 22 osobe, od kojih 19 državljana Republike Hrvatske i tri BiH.

Uhapšenima su uručeni prekršajni nalozi zbog remećenja javnog reda i mira. Izrečena im je kazna od 200 evra koje su odmah i platili, nakon čega su državljani Republike Hrvatske u pratnji policije praćeni do graničnog prelaza sa RH u mestu Gorica, dok su bosanskohercegovački državljani pušteni na slobodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here