Polivanje samo za reklamu?

I ja se polivam: Stanija Dobrojević
 

Po sistemu "videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu", i javne ličnosti u Srbiji iskoristile su ovu akciju za samopromociju, polivaju se vodom i nemaju pojma šta je cilj akcije, niti im pada na pamet da uplate novac na račun udruženja obolelih od ove bolesti koji u Srbiji ima oko 150. Važno je samo da budu u trendu i da se polivaju!

Tako se među prvima ispolivala Jelena Karleuša koja je prihvatila izazov političara Čedomira Jovanovića, a pozvala je na polivanje svoju ljutu protivnicu Cecu Ražnatović, koja na izazov još nije odgovorila. Karleuša nije rekla da li je i koliko novca uplatila, ali bi volela da vidi kako mokar izgleda prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić kome je takođe uputila javni izazov, kao i svom suprugu i fudbaleru Dušku Tošiću.

 

Pomodarstvo

– Ja sam se ispolivao kofom vode u koju sam ubacio stotinak kockica leda i to za potrebe jedne TV emisije. Sve to ima efekta ako se čuje za ovu retku bolest. Međutim, cela ta priča s polivanjem se svela na pomodarstvo. Iskreno, ne verujem da ću uplatiti neku paru u taj fond. Mislim da su se svima smučile humanitarne akcije, naročito posle raznih priča o prevarama. Nije da nismo humani, ali zbog svega što se dešavalo sa raznim humanitarnim fondovima ispada da se sve svelo na običnu pljačku i prevaru – kaže Ivan Gavrilović.

Polivali su se i Boban Rajović, Seka Aleksić, starleta Stanija Dobrojević, a među Hrvatima prva se ispolivala Severina Vučković. Doduše, oni sa boljim pamćenjem sećaju se da ovo nije njeno prvo polivanje jer se pre desetak godina polivala šampanjcem u svom kućnom filmu na jahti.

Od srpskih zvezda jedini koji je shvatio suštinu ove akcije je Željko Joksimović koga je ledenom vodom ispolivala supruga Jovana, a on je uz snimak ostavio i broj žiro-računa na koji pomoć treba uplatiti.

 

Eminu Jahović je polivao sinčić koficom na plaži, dok se Stanija sama polivala lavorčetom u tuš-kabini što je izazvalo salve podsmešljivih komentara, ali je njeno polivanje najgledanije na Jutjubu!

– Nemam pojma o čemu se tu radi! Imam preča posla nego da buljim u internet i pravim cirkus u virtuelnom svetu. Uvek sam bio veliki humanitarac, uvek sam svima pomagao, davao šakom i kapom kome treba, ali mi ne pada na pamet da se polivam vodom u humanitarne svrhe. Uopšte mi nije jasno kakve su to gluposti – iskren je Era Ojdanić.

 

Pare ne spominje: Polivanje Severine Vučković
 

– Sve sama zmijska tela polivena vodom! Više bih volela da znam koliko je ko para dao za pomoć, nego da gledam golišave pevačice. Nažalost, mnogi na estradi ne znaju gde su granice i ne shvataju da bolest nije nešto što treba koristiti za samopromociju – smatra Olja Karleuša.
 

Upozorenje lekara

I dok se pevači polivaju hladnom vodom, a da većina ne kapira zašto to rade, lekari upozoravaju da to uopšte nije naivno. Jer, hladna voda izaziva skupljanje krvnih sudova, što dovodi do grčenja mišića i stresa, a posledice mogu biti ozbiljne – od glavobolje i prehlade, do mnogo ozbiljnijih zdravstvenih problema. A da li je voda kojom se polivaju pevačice zaista ledena, ili možda topla, ne može se proveriti!

Samopromocija na račun bolesnih

I dok Stanija razmatra kako da uplati 100 dolara, dr Zorica Stević, neurolog Kliničkog centra Srbije, kaže da je ovo teška bolest kojoj nema leka. Zajedno sa kolegama osnovala je 1997. godine Društvo za borbu protiv bolesti motoneurona, ali, kako ističe, niko od javnih ličnosti koje se polivaju i time hvale na društvenim mrežama nije se javio da pita za broj žiro-računa na koji treba da doniraju novac. Tako se još jedna humanitarna akcija pretvorila u sprdnju i samopromociju poznatih ličnosti na račun teško obolelih ljudi.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime