EPA-EFE/Radek Pietruszka

Operativna komanda Oružanih snaga Poljske saopštila je da je podigla avijaciju zbog navodnih “intenzivnih” akcija Rusije.

“Skrećemo vam pažnju da su u vazdušnom prostoru počeli da deluju dežurni avioni, što može da dovede do povećanja nivoa buke, posebno u jugoistočnom delu zemlje”, navodi se u saopštenju komande na društvenoj mreži “X“.

Ističe se da je „sinoć primećena intenzivna aktivnost ruske avijacije dugog dometa, povezana sa raketnim napadima“ na objekte na teritoriji Ukrajine.

Poljska strana ističe da su pokrenute sve neophodne procedure za osiguravanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora, I da se situacija prati.

U poslednje vreme Poljska redovno izdaje slična saopštenja. Pomenute akcije poljske avijacije uglavnom se poklapaju sa oglašavanjem sirena za vazdušnu opasnost u Ukrajini.

2 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here