Rukometaši Srbije odigrali su nerešeno 26:26 sa selekcijom Francuske na gostovanju u Krateju u meču  2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine.

Od samog početka Srbija je pokazala da prvi duel sa Francuzima u Zrenjaninu, kada je obezbeđena velika pobeda, nije bio samo loš dan rivala.

Od prvog minuta Srbija je diktirala ritam meča i pratila Francuze u stopu. Tako su Orlovi poveli, a sredinom poluvremena, posle nekoliko promašenih napada na obe strane usledio je pogodak Luke Karabatića za prvo vođstvo Francuza od 7:6.

Međutim, od tog momenta, Srbija je dodala gas, zaigrala onako kako ume, vratila vođstvo i zaigrala još bolje. Na golu je odličan bio Cupara koji je branio napad za napadom. Pred kraj poluvremena, usledila je jedna od najlepših akcija našeg tima. Prvo je maestralni Cupara odbranio sjajno zicer Francuzima, a potom proigirao Radivojevića koji trećim vezanim golom povećava prednost. Zatim i Kukić pogađa za najvećih +4 za Srbiju.

U nastavku, Srbija je nastavila u istom ritmu i čuvala vođstvo. Sredinom poluvremena, Srbija je imala priliku da se psole 21:18, dodatno odlepi, ali zicer nije iskorišćen. Sa druge strane, Francuzi veuju dva gola i ponovo hvataju rezultatski priključak.

Tek u 55. minutu, Francuska je uspela da izjednači, a imala je priliku i za vođstvo, ali je Cupara ponovo odlično reagovao i odbranio. U sledećem napadu Srbija postiže gol za novo vođstvo.

Do kraja, viđena je dramatična avršnica u koju je Srbija ušla sa igračem manje. Ipak, posle 26:26, Orlovi su imali napad za pobedu koji nisu iskoristili. Francuska je mogla i do pobede, ali je odlični Cupara u poslednjoj sekundi ponovo odbranio za veliki bod Srbije u meču protiv favorizovanih Francuza.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here