Pomoć za obnovu vrtića

0

Gužva: Šator uz srpski štand
 

U mnoštvu raznih kultura Srbi su se i ovoga puta predstavili u pravom domaćinskom stilu uz reku Nekar i festivalu posvećenom upravo toj reci koja spaja i okolne gradove čiji građani godinama posećuju ovu manifestaciju.

Nažalost, ove godine zbog lošeg vremena odziv je bio prilično manji nego ranije, ali su članovi udruženja Banjaluka, ipak, imali pune ruke posla. Na njihovom štandu su se kao alva prodavali i ćevapi i šljivovica. Po kvalitetu, usluzi, načinu ophođenja prema gostima su se izdvojili i već decenijama imaju goste.

 

Vredni članovi zahvaljuju svima na pomoći
 

– Toliko smo poznati da godinama imamo stalne goste i ako nekoga pitate gde ima ćevapa, svi prstom pokazuju na nas. Naporan je rad, ali uz naše članove uspevamo da održimo tu tradiciju – istakao je predsednik udruženja Branislav Vidačković.
Ove godine kompletnu zaradu su namenili poplavljenim područjima. Članovi udruženja Banjaluka planiraju da neki dečji objekat u Srpskoj doniraju sa 5.000 evra i tako pomognu brzu obnovu.

Inače, ovo udruženje je bilo veoma aktivno i u skupljanju humanitarne pomoći u vreme poplava u Republici Srpskoj, o čemu su "Vesti" već pisale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here