srbizasrbe.org
Anđeoski glas: Branka Zečević

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizuje prvo gala donatorsko veče u Berlinu, u subotu 18. maja sa početkom od 19 časova u Vili “Schützenhof“ (Niederneuendorfer Allee 12).

Cilj donatorske večeri je prikupljanje sredstava za kupovinu kuće šestočlanoj porodici Nešković sa četiri sina iz Vlasenice, Republika Srpska.

– Meni je najbitniji krov nad glavom i ovo nam je šesta kuća u kojoj živimo! Kuća je u lošem stanju, duva na sve strane i ne isplati se ulagati u nju jer nije naša – rekla je majka Slađana prilikom posete Organizacije ovoj porodici.

Roditelji Marko i Slađana su izrodili četiri junaka: Miloša, Strahinju, Luku i najmlađeg Jovana.

Glava porodice Marko već dugi niz godina radi kao drvoseča i uspeva nekako da prehrani porodicu. Njegova nadnica je dugo bila jedini prihod porodici, a od nedavno i majka Slađana dobija naknadu kao majka koja ima četvoro dece. Ipak za pristojan dom o kome maštaju njihova primanja nisu dovoljna.

Božja ruka dovela je Humanitarnu organizaciju Srbi za Srbe do ove divne porodice. Nakon posete porodici Nešković odlučili su da Prvo donatorsko veče u dijaspori posvete upravo njima sa verom da će se veliki broj ljudi odazvati i pomoći da Miloš, Strahinja, Luka i Jovan dobiju novi dom.

Video najavu donatorske večeri pogledajte OVDE.

Plakat za Prvo gala donatorsko veče u Berlinu

Na donatorskoj večeri gosti će imati priliku da pogledaju film o Organizaciji kao i delove višestruko nagrađivane monodrame “Milunka Savić” u izvođenju glumice Vesne Stanković, dok će muzički deo programa otvoriti violinisti sa Berlinske filharmonije Olivera i Vojin Mlađenović-Stanić. Prvo donatorsko veče u Berlinu će svojim glasovima ulepšati izvođač etno i duhovne muzike Branka Zečević iz Nikšića kao i Anja Despotović iz Frankfurta, nakon čega će uslediti humanitarna aukcija i zabavni muzički program.

Na humanitarnoj aukciji biće licitirane ručno rađene gusle sa likom vojvode Stepe Stepanovića, prepis stranice Miroslavljevog jevanđelja kaligrafa Dušana Mišića, dresovi FK Crvena zvezda i FK Partizan sa potpisima igrača.

Prepis stranice Miroslavljevog jevanđela

Prijave za donatorsko veče možete poslati na mejl szsnemacka@gmail.com. Cena ulaznice je 200 evra ili više po osobi, broj mesta je ograničen. Ulaznice za donatorsko veče se mogu obezbediti kroz donaciju na račun Humanitarne organizacije Srbi za Srbe u Nemačkoj: IBAN: DE97 7606 9559 0002 7519 92 sa napomenom “Donatorsko veče Berlin” ili putem sajta https://www.srbizasrbe.org/

U prethodnih pet godina Humanitarna organizacija Srbi za Srbe organizovala je ukupno deset donatorskih večeri na kojima je prikupljeno više od 300.000 evra donacija – pet u Beogradu, dve u Novom Sadu i po jednu u Čačku, Trebinju i Bijeljini.

Ručno rađene gusle sa likom vojvode Stepe Stepanovića

Ova godina otvorena je donatorskom večeri u Beogradu dok će nakon Berlina donatorske večeri biti održane i u Čačku, Novom Sadu, Trebinju, Bijeljini i po prvi put u Sjedinjenim Američkim Državama u Čikagu.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe već 19 godina pruža pomoć socijalno ugroženim višedetnim porodicama širom Balkana, tokom kojih je prikupila 15 miliona evra donacija i sa njima obezbedila pomoć za više od 3.300 porodica koje broje više od 15.300 dece, kao i pomoć za više od 130 projekata koji su za cilj imali pomoć čitavim zajednicama. Humanitarna organizacija Srbi za Srbe nosilac je Ordena Svetog Save od 2015. godine. Sve informacije o radu organizacije potražite na www.srbizasrbe.org.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here