Poplava surovija od ratnih razaranja

0

Sunarodnici iz cele Kanade skupljaju pomoć za poplavljenu domovinu
 

Kako nas je obavestio otac Đorđe Cimeša, sveštenik u Crkvi sveta trojica u Montrealu do sada je prikupljeno 20.350 dolara.

– Za subotu 31.maj i nedelju 1. jun, naša CŠO planirala je niz aktivnosti sa kojima bi privukla ljude, ne samo iz naše zajednice, nego i strance, i time nastavila da prikuplja pomoć za naš postradali narod – kaže otac Cimeša.

U Vankuveru, na krajnjem zapadu Kanade, do sada je prikupljeno 50 hiljada dolara, za pomoć narodu stradalom od poplava i akcija se, naravno, nastavlja.

– Posle uspesnih događaja i organizovanja donatorskih okupljanja ovog vikenda kao sto su , piknik na imanju u Suriju, zatim zabava u crkvi Sveti arhanđel Mihajlo u Brnabiju, dobrotvornog ručka u crkvi Sveti Sava, koji su zajedno sa nasom crkvom organizovali folkloraši veterani Vuka Karadzića, u Vankuveru je u nedelju odrzan i koncert – kaže otac Mališa Milovanović, sveštenik u Crkvi sveti Sava u Vankuveru. Inicijativa za održavanje ovog koncerta je potekla od lokalnih bendova, koji su se prikupili i napravili lep koncert, koji je bio i lepo posećen. Takođe posle ovog uspešnog planira se još jedan koncert početkom juna, takođe humanitarnog karaktera, radi pomoći našem nastradalom narodu.

Parohija sveti Ilija u Nijagara Folsu, do sada je za pomoć poplavljenim prikupila 7.740 dolara.

– Iako mala parohija koja se održava u iznajmljenoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi uspeli smo, među prvima, da uz blagoslov našeg prote Lazara Vukojeva, skupimo protekle subote ove pare, koje smo odmah uputili Fondu sveti car Lazar pri Eparhiji kanadskoj SPC – kaže Mile Stanejković, sekretar Odbora u ovoh parohiji.

Zahvaljujemo se svim vernicima pored Nijagarinih vodopada na pruženoj pomoći i Boga molimo da spase našu pravoslavnu braću u otadžbini od velike nesreće koja ih je snašla i da izdrže ove teške dane,

Lično sam donirao 1.000 dolara, što je skoro jedna moja plata. Zašto? Velika je potreba, jer velika pomoć se traži, naneta je ogromna šteta i velike nevolje će zateći našu braću u otadžbini ako im ne priteknemo u pomoć, za koju već sutra može biti kasno. Ova poplava je premašila sva ratna razaranja – ljudi jednostavno nemaju ništa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here