Porošenko poručio: Pobedićemo na istoku Ukrajine

0

Beta/AP/S. C.
Državni vrh Ukrajine na Maršu mira u Kijevu: Arsenij Jacenjuk i Petro Porošenko
 

Petro Porošenko je pred nekoliko hiljada građana rekao na centralnom trgu u Kijevu da Ukrajina neće "ni za milimetar" odustati od teritorije koju su zaposeli proruski aktivisti.

– Sa nama je ceo civilizovan svet, zato ćemo pobediti. Nećemo dati ni pedalj ukrajinske zemlje, obnovićemo Donbas, a agresor će biti izbačen sa terotirije Ukrajine – kazao je Porošenko.

U Kijevu je u nedelju održan Marš mira u znak sećanja na poginule u napadu na autobus u mestu Volnovaha na istoku zemlje.

Prorusko uporište Donjeck potresa razmena jake artiljerijske vatre oko aerodroma. Ulice tog grada koji je pre početka sukoba prošlog proleća imao milion stanovnika, potpuno su puste, a prozori zgrada u centru porazbijani neprestanim detonacijama raketa i minobacačkih granata.

Novo primirje, dogovoreno početkom decembra, raspada se već nedelju dana, uprkos usklađenim međunarodnim nastojanjima da se postigne trajno rešenje. Mirovni pregovori na visokom nivou trebalo je da budu u Kazahstanu u četvrtak, ali su odloženi na neodređeno vreme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here