EPA
Vladimir Putin

Bivši ukrajinski predsednik Petro Porošenko priznao je da je bio zatečen popularnošću ruskog lidera Vladimira Putina među inostranim kolegama.

Tako je Porošenko u dokumentarnom filmu “Putin protiv Zapada” britanskog BBC prokomentarisao prvi sastanak sa Putinom za vreme posete Normandiji 2014. godine.

– Bio sam zapanjen što je red lidera koji su čekali da se pozdrave sa američkim predsednikom Barakom Obamom bio značajno manji, nego red onih koji su hteli da se rukuju sa Putinom – opisao je bivši ukrajinski predsednik.

Istovremeno, bivši francuski predsednik Fransoa Oland istakao je u dokumentarnom filmu da je želeo da iskoristi svečani događaj radi izglađivanja odnosa sa Putinom.

– Putin je kao gest dobre volje doneo flašu votke. Pomislio sam da je to za pohvalu, čak iako ja ne pijem votku. To je bio pokazatelj njegove želje da se predstavi u novom svetlu – primetio je Oland.

Ranije je londonski “Telegraf” objavio da je francuski predsednik Emanuel Makron izjavio da je “paradoks” Vladimira Putina to što on nije “neprijatna” osoba.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here