Fudbaleri Portugalije više nego ubedljivo započeli su odbranu titule na Evropskom prvenstvu, pošto su u Budimpešti savladali domaćina Mađarsku sa 3:0.

Posle 80 minuta “mučenja”, tokom kojeg nisu uspevali da dođu do pogotka, usledila je totalna ofanziva koju je predvodio dvostruki strelac Kristijano Ronaldo koji je ušao u istoriju kontinentalnih šampionata.

Prvo poluvreme počelo je velikom šansom za Dioga Žotu, koji je već u petom minutu pobegao odbrani i šutirao sa ivice kaznenog prostora. Peter Gulaši je odbranio i najavio da će ovo biti njegovo popodne.

Kristijano ROnaldo je tokom ovog perioda bio poprilično nervozan jer ekipa Fernanda Santoša nikako nije uspevala da zatrese mrežu protivnika. Uz to, Ronaldo je upisao jedan od najvećih promašaja u karijeri, kada je sa pet metara prebacio gol, u situaciji u kojoj je bio neometan.

U nastavku, viđena je slična slika, a onda goleada. Portugalija je u finišu potpuno razbila rivala. Prvo je Rafael Gereiro pogodio u 84. minutu, da bi Kristijano Ronaldo tri minuta kasnije pogodio iz penala.

Kapiten gostiju je u nadoknadi postigao još jedan gol posle kombinacije sa Silvom i tako dodatno popravio učinak na večnoj listi strelaca. Naime, Ronaldu je ovo bio 11. gol na kontinentalnim smotrama, čim je iza sebe ostavio Mišela Platinija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here