Fudbaleri Portugalije pobedili su sa 3:1 Luksemburg posle preokreta u meču 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Domać fudbaleri su poveli, da bi pred kraj poluvremena Diogo Žota izjednačio glavom na centaršut Pedra Neta. Utakmica je odlučena početkom drugog poluvremena. Kristijano Ronaldo je sjajno reagovao na pas Žoao Kansela i u 51. minutu povisio na 2:1.

Probali su Luksemburžani da se vrate u utakmicu, imali i sjajnu šansu preko jednog od najboljih igrača Sebastijena Tila u 71. minutu, ali je golman Antoni Lopes sjajno intervenisao, sačuvao mrežu i pobedu Portugalcima.

Stigao je Ronaldo i da se obruka na ovom meču, posle velike greške odbrane domaćih kada je promašio zicer u 78. minutu, ali je u 80. rezervista Palinja postavio konačnih 3:1 i lansirao Portugaliju na čelo grupe A, ispred Srbije zbog bolje gol-razlike.

U ostalim mečevima, fudbaleri Crne Gore poraženi su u trećem kolu kvalifikacija za Mundijal od selekcije Norveške u Podgorici sa 1:0, pa su “sokolovi” bacili senku na dve prethodne pobede.

U istoj grupi G, Holanđani su imali problema u prvom poluvremenu protiv Gibraltara, postigli samo jedan gol, a onda su krenuli da rešetaju domaću mrežu i zaključili meč sa 7:0.

Najveće iznenađenje se desilo u Turskoj gde je domaći kolektiv, kao što je bilo i predviđeno, konstantno bio u vođstvu, a na kraju je podelio bodove sa prosečnom Letonijom odigravši čak 3:3.

Vels je savladao Češku golom Džejmsa osam minuta pre kraja susreta. Velšani su se tako vratili u igru u grupi E i upravo se primakli Česima na samo bod razlike.

Belgija je bila neumoljiva protiv Belorusije koja nije znala šta se tačno događa, jer su Torgan Azar i družina slavili sa čak 8:0!

Veliku muku je imala Hrvatska protiv Malte, jer “kockasti” nisu uspevali da postignu pogodak protiv nejakog protivnika koji je tek u drugom poluvremenu pao za konačnih 3:0.

Perišić je načeo Maltu u 63. minutu, Modrić iz penala je udvostručio u 76. minutu, a posao je zaključio Brekalo u poslednjem minutu susreta.

Slovaci su izvojevali veliku pobedu protiv Rusije na svom terenu sa 2:1. Štoper Intera Škrinjar je doneo prednost domaćinu, Fernandes je poravnao 19 minuta pre kraja, ali Mak samo tri minuta kasnije postavlja konačan rezultat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here