EPA
Ruska mornarica

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov posle incidenta sa američkim dronom iznad Crnog mora, saopštio je američkoj strani da “Moskva nikom neće dozvoliti da prodre u ruske vode”.

– Juče sam pozvan u Stejt department gde sam imao polusatni razgovor sa zamenicom američkog državnog sekretara Karen Donfrid – 15 minuta smo razgovarali na tu temu, a 15 minuta o pitanjima koja brinu Rusiju u vezi različitih aspekata aktivnosti SAD. Razgovor je vođen sa poštovanjem. Niko nije lupao šakom o sto preteći nečim – rekao je Antonov.

Takođe je istakao da je kategorički odbacio sve optužbe na račun ruskih Oružanih snaga, te je poručio da Rusija neće dozvoliti da neko prodre u njene vode.

– Isto sam govorio i ranije u vezi američke Ratne mornarice ili Ratnog vazduhoplovstva koje često testiraju PVO Rusije, da vide gde su osetljiva mesta, da ispipaju gde smo spremni da odbijemo mogući napad ili imamo neka slaba mesta. Upozorio sam da se takve akcije ne preduzimaju i rekao da ni ubuduće nećemo dozvoliti da se neko probije u vode koje pripadaju Rusiji – rekao je Antonov za televiziju „Rusija 1“.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je američki dron MQ-9 pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja. Ruski lovci koji su podignuti radi presretanja nisu bili u kontaktu s njim, niti su upotrebili oružje.

Prethodno je ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio da američki dronovi sakupljaju obaveštajne podatke koje Kijev zatim upotrebljava za napade na Rusiju. Prema njegovim rečima, Moskva se nada da će SAD „prestati da lete u blizini ruskih granica“.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here