Youtube/Top Gear
Ferrari SF90

Novi trend među proizvođačima sportskih automobila.

Pošto su Porsche i Lamborghini predstavili svoje kandidate, mnogi pretpostavljaju da će istim putem krenuti i drugi proizvođači.

Ukoliko pobedi li ovaj trend, lako bismo u dogledno vreme na putevima mogli videti i “brze” terence na osnovi kupea iz Aston Martina, McLarena, pa i Ferrarija.

A kad je potonji u pitanju, svoj prijedlog je dao jedan nezavisni dizajner na svom Instagram profilu @ildar_project.

Osnova je Ferrarijev hipersportski automobil SF90, a sada ima dodatak pod nazivom Dakar Cross Edition. Recept je poznat, a to je da se podigne auto i potom ugradi zaštitna karoserija, gume za sve terene i verovatno dodatna zaštita poda.

Ferrari je dobio i praktičan krovni nosač na koji je montiran rezervni točak. Sve u svemu, Ferari izgleda spreman za šljunkovitu poteru. Pitanje je samo ko je spreman da ovakav auto vozi sa asfalta i rizikuje eventualnu štetu.

Podsećanja radi, SF90 ima hibridni pogon sa maksimalnih 1.000 KS i 800 Nm, znatno više od rivala iz Porschea i Lamborghinija.

Šta bi to značilo u praksi, teško je zamisliti, ali je sasvim izvesno da bi morala da ima ograničenu maksimalnu brzinu jer 340 km/h je ipak previše, i to ne samo za gume.

U svakom slučaju, cena takvog automobila bila bi preko pola miliona evra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ильдар (@ildar_project)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here