Instagram/buducnostsrbijeav
Ponosni na projekat: Vučić s Radojičićem, Alabarom i Malim

Beograd na vodi sada je najlepši i najmoderniji deo Srbije, a za njegovu izgradnju bila je potrebna velika hrabrost i suprotstavljanje onima koji nikad ništa nisu uradili, napravili i izgradili, a koji uvek znaju da treba da budu protiv, poručio je Aleksandar Vučić posle obilaska završnih radova na izgradnji objekta Galerija Beograd, tržnog centra na obali Save sa 300.000 kvadrata i 3.600 parking mesta. Predsednik Srbije, s kojim su na gradilište došli direktor kompanije Igls hil Muhamed Alabar, graedonačelnik Beograda Zoran Radojičić i ministar finansija Siniša Mali, veruje da svaki građanin podržava zapošljavanje više od 2.800 ljudi u prostorima koji se grade, gde je oko 90.000 kvadrata namenjeno za izdavanje formama.

– Ovo je novi životni standard i novi život. Biće impresivno! Beograd postaje ne samo evropska i svetska metropola već će moći da generiše još veće prihode za Srbiju i da privuče još veći broj turista. Ovo je zaista ostvarenje snova – naveo je Vučić.

On je istakao da je srećan zbog dinamike radova i ponosan na projekat Beograd na vodi, pre svega zato što niko nije verovao da će biti izgrađen, ali i zbog brojnih opstrukcija, protesta i problema koji su se dešavali.

Napretkom radova zadovoljan je i Muhamed Alabar, prvi čovek kompanije koja gradi Beograd na vodi.

– U Beograd na vodi biće uloženo ukupno 3,5 milijarde dolara. Ali, ne radi se ovde samo o novcu, da li je tu 300 miliona odvojeno za investicije ili 200 miliona, koliko je uloženo u ovaj tržni centar. Tu nije samo reč o radnim mestima koja su otvorena za izgradnju ovog tržnog centra već i koliko će ostati radnih mesta za kasnije. Bitno je i zadovoljstvo građana izgledom Beograda na vodi i novom atmosferom koju je doneo gradu – rekao je Alabar, odgovarajući na pitanje koliko je novca do sada stiglo iz kompanije Igl hils.

Vučić je na to dodao da je Alabar u trenucima krize davao i lični novac jer nije hteo da ovo gradilište stane nijednog trenutka.

– Alabar u Beogradu radi fantastičan posao i još jednom mu zahvaljujem na tome, kao i domaćim preduzećima angažovanim na gradnji Beograda na vodi – poručio je predsednik Srbije.

Mandatar uskoro poznat

Vučić je najavio da će u narednih nekoliko dana biti poznato ime mandatara za sastav nove vlade.

– To će se svakako znati za manje od sedam dana – rekao je lider SNS-a i predsednik Srbije. Govoreći o dijalogu s Prištinom, on je istakao da sve što je potpisano u Briselu mora da bude sprovedeno.