pixabay.com

Da bismo oprali što više veša odjednom, skloni smo da “natrpamo” mašinu kako god znamo.

Dok odeću i donji veš peremo odvojeno, mnogi imaju običaj da na kraju ostave peškire i posteljinu. Ovo je navika koju treba izbegavati.

Debljina i težak materijal oštećuju posteljinu. Takođe, neki peškiri mogu ostaviti dosta dlaka na posteljini. Razlika je i u težini, jer su čaršavi tanki i mekani, a peškiri grubi i debeli, pa zahtevaju različite cikluse pranja i sušenja.

Prema veb lokaciji “Cleaning Professionals”, posteljina i lagani materijali suše se efikasnije od peškira. Posteljina se može osušiti i oštetiti, a peškiri mogu postati buđavi ako ih ostavite vlažnim.

Preporučljivo je da prljavu posteljinu ne stavljate u korpu sa drugim prljavim vešom, već je odmah stavite u mašinu za pranje veša kako ne bi pokupila dodatne bakterije.

Peškiri postaju grublji od omekšivača jer sadrže određene hemikalije koje rade na stvaranju tvrdog sloja nalik vosku preko peškira nakon nekoliko pranja. Ako želite da peškiri budu mekani kao svila, sipajte pola čaše belog sirćeta u deo za omekšivač veš mašine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here